GASTRO

Dva poznata hrvatska restorana nagrađena su prestižnom Michelinovom zvjezdicom!

Veliko priznanje za domaću gastro scenu!

Uz već dobro poznate restorane kao što su Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku, Monte u Rovinju, Noel u Zagrebu i Draga di Lovrana u Lovranu, na Michelinovoj listi najprestižnijih restorana našla su se dva nova imena. Riječ je o restoranima Lešić Dimitri Terrace na Korčuli i Boškinac u Novalji na Pagu!

Iznimno smo ponosni što Hrvatska od danas ima ukupno sedam restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom te što su se Novalja i Korčula pridodale hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom. Michelin je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomske ponude koja u današnje vrijeme postaje sve važnijim motivom dolaska, ali i povratka gostiju u destinaciju. Siguran sam u odlične promotivne efekte svih Micelinovih oznaka koje nam ujedno mogu poslužiti i kao poticaj u daljnjem razvoju i njegovanju naših autohtonih okusa“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Uz dva nova restorana, Hrvatska se može pohvaliti sa sveukupno 70 restorana s Michelinovim oznakama, a sve zahvaljujući Bib Gourmand listi. Bib oznake ove godine dobili su restorani Konoba Škoj na Šolti i Zlatne Gorice u Varaždin Bregu. Za one koji ne znaju, Bib Gourmand oznaka dodjeljuje se izvrsnim restoranima koji po nešto pristupačnijoj cijeni nude vrhunska jela.

„Nova priznanja Michelina potvrđuju kako se hrvatska gastro scena iz godine u godinu razvija, a ujedno su i velika nagrada za sve koji kontinuirano rade na unapređenju kvalitete pripreme, prezentacije te stvaranja cjelokupnog gastronomskog doživljaja. Hrvatska kontinuirano gradi imidž prepoznatljive gastro destinacije bazirane na izuzetnoj raznolikosti regionalnih gastronomskih identiteta. Prema istraživanjima Food Travel Monitor-a čak 93 posto turista sudjelovalo je u nekom 'posebnom iskustvu vezanom uz hranu i piće' tijekom turističkog putovanja što ukazuje da je gastronomija danas sadržaj za koji su gotovo svi turisti zainteresirani. Upravo zato ćemo posebnu pozornost u sljedećem strateškom razdoblju posvetiti eno-gastronomiji, povezivanju proizvođača i ugostitelja te jačem brandiranju i dodatnom pozicioniranju Hrvatske kao nove gastro ikone Europe“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Objavljeno: 28.02.2020. u 13:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p