GASTRO

Egoist je novo mjesto u gradu za sve ljubitelje malih zalogaja i gin koktela

Bili smo na novom it mjestu za sve gastro entuzijaste

Da je Zagreb postao pravi mali gastro raj, znaju već i vrapci na grani. Svakih nekoliko tjedana nikne neki novi bar ili bistro, slastičarna, pojave se neki novi i inovativniji kreativci, a ono što vam jedino preostaje jest hodočastiti od jednog do drugog i kušati novitete. Ipak, koliko god centar grada bio atraktivan, u posljednjih nekoliko mjeseci postaje jasno kako se gastro scena širi dalje od vreve grada.

Cvjetno naselje, osim što je dom brojnim studentima, postalo je bogatije za novo mjesto namijenjeno čistom guštanju i druženju. U Veslačkoj 17, u prizemlju stambene zgrade, nakon nekoliko mjeseci projektiranja, gradnje i promišljenog uređenja, niknuo je novi bistro i bar 'Egoist'. Treći takav, za razliku od onog na jarunskoj tržnici te City Centru West, ovaj 'cvjetni' svoje je mjesto pronašao u mirnom kvartu nadomak centra grada. Osim neobičnog imena koji zaokuplja pažnju, novootvoreni bistro i bar osvojit će vas uređenjem interijera, zanimljivom gastro ponudom i nezaobilaznim signature koktelima.



Jučer sam, naime, porazgovarala s Anom Popović Vujović, arhitekticom i dizajnericom interijera koja me provela kroz ovaj zanimljiv prostor i približila koncept projekta. Po treći put, osmislila je zanimljivo rješenje za mjesto koje će ujedno služiti kao bistro, bar, mjesto za sastanke, ali i noćne izlaske. U potpunosti ostakljen, dojam open-space prostora dinamičniji je i oku izrazito zanimljiv. Naime, teška betonska struktura nosivih stupova sjajno je iskorištena te, umjesto da ju prekrije, dizajnerica se njome poslužila kao lajt motivom ukupnog koncepta. Kombinacijom posljednjih trendova u uređenju interijera, već godinama dominantnog industrijskog stila te posljednjih hirova poput pliša i pastelnih boja, Egoist je mjesto koje će se svidjeti mnogima. Prostorom dominiraju zemljani tonovi, a u kombinaciji s glossy elementima od bakra te mekoj teksturi namještaja, dizajnerica je postigla privlačnu atmosferu u kojoj će svatko pronaći kutak za sebe.



Visoki drveni stolovi u barskom djelu kao i udobne sofe i fotelje namijenjene za potrebe bistroa na nepretenciozan način učinili su ovo kvartovskim mjestom koje je puno više od toga. Kako se ipak radi o 'egoistu', skriveni kutevi toaleta ukrašeni su s nekoliko Insta-friendly detalja poput nadasve egoističnih natpisa. Prostran, s nekoliko naizgled odvojenih cjelina, prostor je sjajno iskorišten, a nastavlja se na veliku vanjsku terasu gdje se nalazi stol za grupe s ugrađenim kaminom. Osim njega, terasa obiluje malenim stolićima i stolicima od žičane konstrukcije po uzoru na moderne pariške kafiće.


Za razliku od prethodna dva, ovaj Egoist bar postao je i bistro iza čijih kuhinjskih vrata, u ovom slučaju pulta, stoji chef Hrvoje Krajnović. Već nekoliko godina izrazito popularan koncept na našim prostorima, brunch, simbol je za kratke, ali slasne obroke. Vodeći se za jednostavnom pripremom, ali razigranom paletom okusa, Hrvoje je odlučio hrvatskim nepcima otkriti tradicionalne danske sendviče smørrebrød. Svježe pripremljeni na posebnom raženom kruhu iz pekarne Korica, s vrhunskim sastojcima, 'otvoreni' sendviči jedan su od prepoznatljivih simbola kulture sjevernjaka. Koristeći se vrhunskim namirnicama poput lososa i dugo odležanog mesa, slana zakuska novog okusa očekuje goste kroz čitav dan, a odlična su opcija za brze zalogaje. Osim slane zakuske, gosti će uživati i u domaćim vaflima pripremljenim na maslacu sa sezonskim voćem, a cijeli doživljaj zaokružit će koktel ponuda.



Osim hrvatskog vina i craft pive, iza koktel bara skriva se odlična signature lista koktela izrađenih od ponajboljeg alkoholnog asortimana, s posebnim naglaskom na široku ponudu gina, od onih svjetski poznatih do onog hrvatskog. Budući da je otvorenje predviđeno tek za ovu subotu, a pozivnica je otvorena za sve zainteresirane, Egoist je, kroz jutarnji i večernji program, pripremio posebnu degustaciju menija i koktela, sve praćeno uz ritmične zvukove live svirke nekoliko jazz glazbenika. Mjesto koje vrijedi posjetiti zavući će vam se pod kožu nenametljivom ponudom, odličnim dizajnom te još boljom atmosferom!







Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 06.09.2018. u 16:03
Tagovi: Zagreb, bar, restoran

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p