GASTRO

Festival čokolade: U Opatiji uskoro počinje najslađi festival koji ne želite propustiti!

Festival čokolade u novom terminu donosi ekskluzivne slatke delicije!
Bajkovita Opatija i čokolada već su godinama neraskidivo vezani zahvaljujući Festivalu čokolade, najvećem i najstarijem hrvatskom događanju posvećenom ovoj nezamjenjivoj namirnici. Tako će ekskluzivni proizvodi od čokolade, vrhunske delicije i atraktivan program obilježit 16. po redu Festival čokolade u Opatiji, koji će se ove godine održati od 11. do 13. studenog. Tijekom tri dana drugog vikenda u studenom Opatija će postati „meka“ ljubitelja „slatkih užitaka“, koje očekuje prigodna ponuda osmišljena posebno za ovu manifestaciju, a koju ne želite propustiti!

Središnje zbivanje najvećeg i najstarijeg hrvatskog događanja posvećenog svima omiljenoj namirnici, sajam „Čokoladna čarolija“ u centru Gervais okupit će više od dvadeset „craft“ proizvođača čokoladnih slastica, a novost će ove godine biti OPG-ovi s paletom proizvoda od čokolade, koji će se smjestiti na prvom katu opatijskog kulturnog centra. Festival čokolade mjesto je na kojem se promovira jedinstvena ponuda izvrsnih brendova iz Hrvatske i regije, koji njeguju originalan pristup prilikom osmišljavanja svojih čokoladnih kreacija. Stoga će sajam „Čokoladna čarolija“ predstaviti ekskluzivnu ponudu rijetkih i teško dostupnih delicija, prepoznatljivu po iznenađujućim i zadivljujućim okusima. Vrata centra Gervais bit će otvorena u petak, 11. studenog od 14 do 21 sat, u subotu 12. studenog od 9 do 21 sat, te u nedjelju, 13. studenog, od 9 do 19 sati.
 
 
Čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara. Uz gastronomske užitke, posjetitelje očekuje i bogat program. Dočekat će ih postavljena izložba „Od zrna kakaovca do čokolade“ na kojoj će iz prve ruke moći vidjeti „transformaciju“ gorkih zrna u slatke delicije. Teorijska znanja moći će i sami promijeniti u praksi na radionicama za odrasle i djecu, koje će im otkriti tajne izrade čokolade od samog početka s kakaovim zrnom do završetka uz gotovu čokoladu. Mališane će dodatno zabaviti radionice slikanja na klasičnim čokoladnim tablama u „Retro“ stilu kao i veseli „Choco Photo point“, a atraktivan program zaokružit će nastupi renomiranih glazbenika. Posjetitelje očekuje i jedno posebno iznenađenje – moći će svjedočiti izradi haljine od čokolade i doživjeti jedno jedinstveno iskustvo koje se ne zaboravlja! Više informacija o festivalu potražite ovdje!

Foto: Opatija
Objavljeno: 21.10.2022. u 10:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p