GASTRO

Gastro stranice koje volimo pratiti na Facebooku

Svakodnevna gastro inspiracija 
hrana
S
a silovitim ulaskom društvenih mreža u naše svakodnevice, mnogo se aspekata naše percepcije promijenilo. Od potrebe da svoju običnu kavu s prijateljima uslikamo jer bi mogla dobro izgledati na našem Instagram profilu, pa sve do načina na koji konzumiramo informacije, uistinu je zanimljivo promatrati ovaj fenomen i način na koji utječe na sve nas.


Ovim novim valom trendova nedvojbeno je zahvaćena i gastro scena, što nam je, priznajemo, pomalo drago. Hrana je ipak ljudska primarna potreba i baš nikada neće biti prolazni trend no, ono što je popularizacija hrane i gastro scene osvijestila kod mnogih je naprosto veće uživanje u konzumaciji. Bez ulaženja u kulturološke i društveno-ekonomske aspekte ovog fenomena, na krilima gastro trenda počeli smo više ići u restorane, cijeniti chefove i njihove kreacije, počeli smo isprobavati recepte kod kuće, okupljati prijatelje na tematskim večerama, pa i tražiti inspiraciju na popularnim društvenim mrežama.

Food blogovi, YouTube, Pinterest, Instagram i Facebook naša su glavna inspiracija kad je riječ o hrani i receptima. Premda je Facebook počeo gubiti bitku u popularnosti, neke su stranice ipak orijentirane na ovu mrežu kao svoj oblik komunikacije, stoga se i dalje nalaze na našem dnevnom radaru. Volite li kuhati, obožavate jesti ili naprosto volite gledati slasnu hranu? Tada svakako popratite ovih nekoliko Facebook stranica jer će vas na dnevnoj bazi opskrbljivati potrebnom inspiracijom.

hrana

Tasty

BuzzFeedova video serija posvećena hrani sa svojim je brzim, kratkim i jednostavnim formatom postala jedan od najpopularnijih gastro izvora te je nedvojbeno popularizirala ovakav format u gastro industriji. Gotovo da nema osobe koja ne zna što je Tasty, a s obzirom na to da je prvotno zamišljen kao Facebook page, Tasty se i dalje nalazi u našim favoritima na ovoj mreži.

Epicurious

Kombinacija kratkih videa i konkretnih recepata stavila je i Epicurious visoko na našu listu gastro favorita. Raznolika jela koja će zadovoljiti sve ukuse i zanimljive informacije o istima izdvajaju ovaj zabavni FB page te ga svakako vrijedi popratiti.

hrana

Food52

Jedna od najljepših gastro stranica jest Food52. Lijepi vizuali popraćeni su zanimljivostima o gastronomiji, novostima te receptima koje ćete poželjeti rekreirati.

Eating Well

Zanima li vas isključivo zdrava prehrana, Eating Well će svakodnevno na vaš zid donositi gomilu recepata. Od doručka pa sve do večere ili zalogaja za večernja druženja, ovaj će page osigurati ideje koje će unijeti raznolikost u vaš način prehrane.

hrana

M.M.
Foto: Pexels
Objavljeno: 21.03.2017. u 11:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p