GASTRO

Gdje možete popiti kavu ovog vikenda?

'Kava za van' i šetnja po okićenom gradu kao sjajan početak vikenda!

Iako se nalazimo u najčarobnijem periodu godine, šetnja samim centrom grada poprilično se razlikuje od prijašnjih godina. Umjesto mirisa kuhanog vina i cimeta na svakom koraku, gotovo da na prste jedne ruke možemo nabrojati slučajne prolaznike, dok na vratima najdražih restorana i kafićima stoji 'zatvoreno' kao budan podsjetnik nepovoljnih vremena u kojima se trenutno nalazimo...

Mnogima vikend počinje tek onda kada sjednu na špicu, u omiljeni kafić i s toplom šalicom kave u rukama, ne razmišljajući o brigama koje su nas do jučer morile. Općenito kava je Hrvatima puno više od ukusnog napitka; ona je poziv na druženje i prilika da se ukrademo pokoju minutu koju ćemo posvetiti samo sebi, stoga smo zatvaranje omiljeni kafića nevoljko prihvatili. S druge strane, ako nas je ičemu naučila ova izazovna godina, to je da smo sami kreatori svoje sreće, pa se tako uvijek mog pronaći kreativni načini kako zadržati neke omiljene rituale, a jedan od njih je i kava za van. 'Coffee to go' opcija nešto je popularnija van lijepe naše, gdje gotovo svaki drugi prolaznik u rukama nosi svoju kavu, žureći se ispuniti dnevne obaveze, a što se u ovoj situaciji pokazalo kao itekako korisno rješenje kada poželimo malo vremena provesti na svježem zraku i uživati u najdražem napitku.

Tako u šarmantnom Melt lokalu možete uzeti kavu za van, ali i kuhano vino te razne zalogajčiće, svakim radnim danom od 9 do 19 sati, a sličnu opciju nudi i Mala kavana. U Korici također možete uzeti svoju kavu za van, a nije naodmet usput ni kušati njihov novi Cruffin, koji je zadobio posebno, blagdansko ruho i to kombinacijom slatke čokolade i kiselog ribizla. Mjesto koje je poznato po sjajnoj kavi je i Quahwa, stoga će se pravi kavoljupci sigurno obradovati mogućnosti da omiljenu kavu kušaju makar i s nogu, dok u Cogito Coffee shopu uz svoju kavu za van, možete naručiti i omiljene gastro specijalitete.

Foto: Instagram
Objavljeno: 05.12.2020. u 00:00
Tagovi: kavana, kavane, kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p