GASTRO

Gdje pojest vrhunski burek u Zagrebu? Izdvojili smo 3 mjesta s kojima ne možete pogriješiti!

Lokali koje morate barem jednom posjetiti!
Nije nikakva tajna da je burek jedan od onih specijaliteta koji imaju posebno mjesto u srcima mnogih ljudi iz Lijepe Naše, ali i iz čitave regije, a polemika oko točne definicije bureka i samog postojanja bureka sa sirom vječno je aktualna rasprava koja je, možemo slobodno reći, postala dio kulturnog Identiteta čitave regije.

Popularnost bureka može se pripisati mnogim faktorima, a svakako najvažniji su kombinacija bogate povijesti, odličnog okusa i već spomenutog kulturnog značaja. Iako potječe iz Turske, burek se s vremenom duboko ukorijenio u hrvatsku kulinarsku kulturu i često ga vezujemo uz okupljanja, slavlja, izlaske, ali i posebne prigode. S vremenom, burek je postao i popularna ulična hrana, a pripremanje bureka često se doživljava kao prava umjetnost i vještina kojom se pekari nerijetko ponose. Iako se burek nudi u gotovo svakoj pekarnici, istinski ljubitelji ovog jela itekako dobro znaju da je izrada tradicionalnog bureka zahtjevan posao, baš kao i stvaranje savršene ravnoteže okusa i tekstura. 
 
Upravo zato, u Zagrebu smo istražili lokacije koje se mogu pohvaliti burecima koji su na glasu kao najbolji u gradu, a nakon izdašnog testiranja, izdvojili smo tri najbolja lokala koja su nas oduševila svojom ponudom!

Burek Ba

Smješten u neposrednoj blizini Fakulteta elektrotehnike i računalstva, na adresi Ulica Lavoslava Ružičke 50, Burek Ba jedno je od najboljih mjesta za pojest vrhunski burek u čitavom gradu. Osim što prodaju burek na grame, peku ga na izrazito takne trakice i nimalo ne štede kada je u pitanju bogati, mesni nadjev. Jednako nas je oduševilo i prhko pecivo koje nije pretjerano masno, što je svakako čest slučaj s ovim specijalitetom.

Pita Cut

Pita Cut nalazi se na Trešnjevci i Utrinama i također se može pohvaliti burecima koji su na glasu kao najbolji u cijelom Zagrebu. No, specijalnost ovog mjesta jest što svoje bureke peku pod pekom, što tijestu daje posebnu, autentičnu notu koja njihove bureke  čini posebno sočnima!

Tamam Burek

Iako otvoren prilično nedavno, Tamam burek vrlo je brzo postao popularna destinacija među ljubiteljima bureka. Smještena u blizini tržnice Kvatrić, Tamam bureke karakterizira ukusna, provjerena formula od domaćeg lisnatog tijesta i klasičnih nadjeva. No, osim klasičnih opcija, tu su i odlične verzije s nadjevima od mesa, špinata, sira i krumpira, a svakako predlažemo da kušate baš svaki!

Foto: Instagram, Tamam Burek
Objavljeno: 10.06.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p