GASTRO

Gdje pojesti najbolju pizzu u Zagrebu?

Tri mjesta koja morate posjetiti

Pizza je jelo koje je nastalo u Napulju i na početku je bila obrok za siromašne. Njezin razvoj bio je brz i progresivan, pa je u vrlo kratkom vremenu zbog svoje praktičnosti i mogućnosti varijacija postala hrana za svih.

Pizza je klasik koji jedemo uvijek, bez obzira na godišnje doba i bez obzira na priliku u kojoj se nalazimo, pa tako nije neobično na poslovnom ručku naručiti upravo pizzu. Pizza se jede za rođendanske proslave, uz gledanje filmova ili tijekom najobičnijeg druženja. Na zagrebačkoj sceni ponuda je zbilja velika i šarolika, pa možete birati između najobičnijih pizza, ali i onih nešto egzotičnijih. Stanovite promjene koje su se dogodile na gastro sceni zadnjih godina, vežu se upravo uz egzotiku. Ugostitelji sve više kombiniraju različite okuse i metode pečenja pizze kako bi što više gostima približili tradicionalnu talijansku pizzu u sinergiji s neobičnim okusima; sigurno ste primjetili da možete naručiti pizzu s ananasom ili sličnim namirnicama. Iako sigurno već imate svoje favorite, mi vam donosimo naše s kojima nećete ostati razočarani.

Basta gourmet bar

Basta se nalazi u Varšavskoj ulici, odmah pokraj Kina Europa i nudi autentične napuljske recepte. Interijer je uređen u rustikalnom štihu i cijela atmosfera je vrlo ugodna i opuštajuća. Osim same pizze u ponudi imaju pagnuttielle, odnosno pizza sendviče, te izvrstan izbor raznih pršuta i sireva kao predjelo.

O'Hara Zagreb

O ovoj pizzeriji se je toliko pisalo i pričalo, da što više reći osim da je zaista najbolja, a to potvrđuje i činjenica da je dobila certifikat Udruge napoletanskih pizzaiola za autentičnost. Interijer je uređen lijepo i ugodno, a O'Hara se nalazi malo izvan centra grada, na Malešnici u ulici Ivane Brlić Mažuranić, ali za ovu pizzu isplati se potegnuti na taj dio grada.

Karijola

@ana.eeeats

Karijola je kultna zagrebačka pizzerija o kojoj znaju i oni koji nisu iz Zagreba. Nalazi se na dvije lokacije, u Badalićevoj na Trešnjevci i u Vlaškoj. Osim pizze u ponudi imaju i neke vrste mesa i ribe, ali ponuda je bazirana većinom na pizzi. Bez obzira na to što su se otvorile neke nove, odlične pizzerije, Karijola je uspjela opstati i zadržati kvalitetu koja ju je proslavila.

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 09.11.2018. u 09:57
Tagovi: Zagreb, Pizza

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p