GASTRO

Gdje pojesti odličnu pizzu u Zagrebu? Izdvojili smo 3 omiljena restorana!

Lokali koje će istinski ljubitelji pizze obožavati

Svi znamo da je u Zagrebu vrlo lako pronaći mjesto na kojem možete pojesti pizzu, no pravi ljubitelji ove popularne talijanske delicije dobro znaju da je za ''pravu'' pizzu potrebno uložiti mnogo truda, prije svega u izradu tijesta, a potom i u kvalitetu sastojaka koji moraju biti provjereni i obavezno - svježi!

Iako ih nema mnogo, Zagreb se itekako može pohvaliti s nekoliko sjajnih restorana koji ne prestaju oduševljavati, što svojom ponudom raznovrsnih pizza, tako i bogatim okusima koji će vas osvojiti na prvu. A osim vrhunskih zalogaja zbog kojih ćete se bez sumnje s veseljem vraćati u odabrane lokale, sigurni smo kako će vas oduševiti i svojim uređenjem i atmosferom zbog kojih će uživanje u ukusnoj pizzi u omiljenom društvu biti još veći gušt! A kako bismo vam olakšali potragu, u nastavku smo izdvojili tri omiljena mjesta u Zagrebu u kojima možete pojesti vrhunsku pizzu, a koji mogu parirati i najboljim talijanskim pizzerijama.

Franko's Pizza & Bar

Otkako je otvorio svoja vrata u ulici kneza Branimira prije nekoliko godina, ''Franko's Pizza'' postala je jedna od omiljenih, a ujedno je i jedina hrvatska pizzerija koja je ušla na World’s 50 Best listu naiboljih europskih pizzerija izvan Italije! Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete glavni su sastojak fermentiranog tijesta koje u Franko's-u leži najmanje 48h prije nego što završi u ručno izrađenoj krušnoj peći, što je samo po sebi dovoljan dokaz da u ovom lokalu domaćini zaista brinu o kvaliteti svojih vrhunskih proizvoda.

Basta Gourmet Bar

Otvoren u centru grada (Varšavska) i na Jarunu, Basta Gourmet Bar mirna je oaza koja će vas odvesti na putovanje kroz, kako sami kažu, najstarije čuvanu tajnu Napulja. Ovaj lokal se može pohvaliti svojom originalnom, talijanskom kuhinjom, a posebno su ponosni na svoju napuljsku pizzu koja baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Poznata po neodoljivoj, hrskavoj i zlatnoj kori, tankoj samo tri milimetra koja se peče nevjerojatnih 60 do 90 sekundi, izdvaja se od drugih vrsta pizza upravo po vještini pizzaiola koji za pripremu pizza koristi isključivo originalnu recepturu s izvornim talijanskim i organskim sastojcima.

Public

U zagrebačkom naselju Voltino, u Bistrou Pizzeria Public pronaći ćete mjesto koje zaista duboko diše plućima talijanske delicije i rapsodije okusa! Pizza majstori na ovom mjestu peku vrhunske napoletane izrađene od najboljih talijanskih sastojaka. Iako specijalizirani za Napoletanu, u Publicu ćete pronaći još 50-ak različitih vrsta pizza i drugih jela čiji su se okusi mjesecima prije degustirali ne bi li upravo Public postao jedinstvena destinacija za sve foodie entuzijaste.

Foto: Instagram
Objavljeno: 11.01.2022. u 14:53
Tagovi: Zagreb, Pizza

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p