GASTRO

Gdje svratiti na fini zalogaj u kolovozu?

Gastro kompas by FASHION.HR
Gastro kompas by Fashion.hr 
Kolovoz je osiromašio ulice Zagreba, napunivši istovremeno one šarmantne dalmatinske. Ipak, dok restorani i barovi na obali trenutno pucaju po šavovima, oni zagrebački su nešto prozračniji no i dalje dobro posjećeni zahvaljujući turistima koji ispipavaju puls metropole.

Bilo kako bilo, gdjegod se nalazili vjerujemo kako ste, baš kao i mi, u konstantnoj potrazi za malim životnim užicima. Hrana, fino vino, koji koktel i dobro društvo ono su što našu svakodnevicu obogaćuje, a ljeti se nalazi na dnevnom rasporedu. I dok ćete dobro društvo morati sami osigurati, s nekoliko vam gastro preporuka stižemo u pomoć. Gdje se uputiti poželite li nešto fino prezalogajiti, nastavite dalje čitati.
 
kantinon 
Kantinon
Rovinjski Kantinon mjesto je fine domaće spize, a poželite li prigristi nešto uz čašu ili dvije dobrog vina, iz restorana preporučuju pladanj s lokalnim draguljima - chicchette, uz pancetu i ombolo meso, salatu od hobotnice i bruschette sa sardinama.
 
cacao 
Cacao
Novija riječka slastičarnica Cacao odnedavno nudi i poslasticu za dijabetičare - lagani mousse od tamne čokolade, čokoladni biskvit i maline. Novi kolač bez šećera zove se Butterfly jer, kako kažu autori, nakon što ga probate poletjet ćete od sreće.
 
Oyster & Sushi Bar Bota - Split 
Oyster & Sushi Bar Bota - Split
Vjerujemo kako obiteljske restorane Bota Šare u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku i Malom Stonu ne treba mnogo predstavljati. Upitate li lokalce u ovim gradovima za najbolji sushi i najfiniju svježu ribu, zasigurno će vas uputiti na adrese ovih restorana. Majstorske kreacije koje izlaze iz kuhinje (i s udice) obitelji Šare nešto su najfinije što smo isprobali, a isto ćete, vjerujemo, tvrditi i vi nakon što kušate neki od specijaliteta. Nalazite li se u Splitu, adresa na kojoj vas čekaju izvrsni teryaki steak, kamenica u tempuri, nigiri losos, salmon skin roll i ine bakanalije jest Morpurgova poljana.
 
perivoj 
Perivoj
Splitski Perivoj u ovim nam je toplim kolovoškim danima ponudio vlastitu verziju komiške pogače i ozario lica svih koji trenutno ne mogu skoknuti do jednog od najljepših hrvatskih otoka.
 
Diocletian's Wine House 
Diocletian's Wine House
Obavezna gastro postaja u Splitu zanimljiv je Diocletian's Wine House gdje se u predivnoj atmosferi može uživati u prvoklasnim dalmatinskim specijalitetima.
 
UJE oil bar 
UJE oil bar
Splitski Uje se pobrinuo da nam svaki brunch prođe u opuštenom tonu. Štogod isprobali u ovom karizmatičnom gastro baru u Dominisovoj ulici, ljubav na prvi griz je nezaobilazna, stoga i vama preporučujemo da ovih dana svratite na koji dalmatinski specijalitet prvog domaćeg olive oil bara.
 
Zinfandel food & wine bar 
Zinfandel food & wine bar
Na sočan tuna odrezak u Splitu možete se uputiti i u šarmantni Zinfandel food & wine bar. Prvoklasna tuna ukrašena s crnim sezamom i servirana uz tartar od rajčice... Zvuči primamljivo, zar ne?
 
Pelegrini 
Pelegrini
Jedan od najboljih restorana u Hrvatskoj ove je sezone promijenio svoj koncept i ponudio gostima sasvim drugačije iskustvo. Posjetitelji tako imaju opciju odabrati od 3 do 6 sljedova s karte jela za ručak, s time da 3 predstavlja minimalan broj sljedova. Tu je i degustacijski menu putem kojeg je moguće doživjeti novu filozofiju poznatog restorana. Uz jela poput teleće koljenice s mišnim sirom, lantežina sa šljivama, gorgonzole s breskvom ili hrskavih ušiju, posjet šibenskom Pelegriniju je must.
 
Poklisar 
Poklisar
Dubrovački restoran Poklisar ne samo da ima jednu od najljepših lokacija u Gradu, već nudi i najslasniji lagani ručak. Mediteranski specijaliteti u svom najboljem izdanju, i s najboljim pogledom.
 
Zrno Bio Bistro 
Zrno Bio Bistro
Ako ste se nakon godišnjeg odmora zaželjeli zdrave prehrane, zagrebački je Zrno Bio Bistro uvijek dobra opcija i dokaz da zdravo i vegansko može biti itekako ukusno. U slučaju da ste već isprobali genijalne juhe i falafel, preporučujemo šarenu makro platu čiji se sastav mijenja na dnevnoj bazi, ovisno o namirnicama sa Zrno imanja.
 
Maximilian Bavarski restoran 
Maximilian 
Volite meso, posebno ako dolazi u obliku burgera i s opisom Gourmet? Tada se morate uputiti u Maximilian Bavarski restoran u Zagrebu jer se o njihovom crnom G burgeru već naveliko priča. Pecivo od crnog ugljena, čips od luka, mladi špinat, junetina, mladi špek i francuski plavi sir samo su neki od sastojaka zbog kojih ovaj burger izaziva zazubice.
 
Mala Hiža 
Mala Hiža
Zaklon od usijanog zagrebačkog asfalta (ili pak onog ohlađenog kišom) možete pronaći u sjajnoj Maloj Hiži u Međimurju. Ne znate li što naručiti, jedna od preporuka su fuži s umakom od vrganja i tartufa s popečenim puževima na mladom luku, češnjaku i mini rajčici - zapečeni u lađici od tikvica s parmezanom, mozzarelom i finim maslinovim uljem.
 
Verde brunch & caffe 
Verde brunch & caffe
Verde je jedna od najzanimljivijih zagrebačkih ljetnih opcija za osvježavajuće piće, ali i finu slasticu! Uz savršeni gin tonic, svakako u inovativnom baru probajte i zamamni Cannoli Siciliani‬.
 
Dežman bar 
Dežman bar
Omiljeni zagrebački bar s jednom od najživljih terasa u ljetnim mjesecima svakako je Dežman. Uz ovo je novo trendi okupljalište after work druženje uz vino, koktel ili šampanjac postalo obavezno. Dobra atmosfera i zanimljiva ponuda pića razlog su zbog kojeg ćemo vam Dežman bar uvijek preporučiti.
 
Pod Zidom Bistro & Wine Bar 
Pod Zidom Bistro & Wine Bar
Zagrebačke ulice možda jesu nešto praznije, no uz divna mjesta na kojima trenutno možemo provoditi ljetne večeri bez prevelike gužve, to nam nimalo ne smeta. Jedno od tih je Pod Zidom Bistro u kojem se na dnevnoj bazi pripremaju domaći specijaliteti s modernim zaokretom. Jedna od novosti chefa ugodnog bara kraj zagrebačke katedrale je Semifreddo Espresso s cantuccinima, domaćim kondenziranim mlijekom, slanim karamelom i kakao prahom.
  
 
M.M.
Foto: Facebook
Objavljeno: 11.08.2016. u 13:57

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p