GASTRO

Genijalni street food market na oko sat vremena od Zagreba

Jedinstveni raj za gurmane koji morate posjetiti
odprta kuhna
početkom proljeća, posljednjih se pet godina srce Ljubljane pretvara u jedinstveni gastro događaj. Pod imenom Odprta kuhna, u centar slovenskog glavnog grada svakog se sunčanog petka slijevaju najbolji restorani i domaći chefovi koji svoje fantastične kreacije dijele s mnoštvom foodieja, šetača i hedonista.

Najpopularniji food market u Sloveniji postao je centralni gastro događaj koji svakog petka od proljeća pa sve do jeseni okuplja na tisuće posjetitelja. Od oko 10 sati ujutro pa sve do popodnevnih sati (ljeti čak i do 22 sata), Pogačarjev trg ispunjava se različitim aromama, bojama i okusima koji se šire iz mnogobrojnih štandova na kojima vrsni chefovi i najbolji slovenski restorani pripremaju svoje specijalitete. Zastupljena je lokalna, ali i internacionalna kuhinja, pa se na Odprtoj kuhni može isprobati baš sve, od falafela i azijskih specijaliteta, pa sve do burgera i kreacija najboljeg slovenskog restorana, Hiše Franko. Sve se začiniti može ponudom domaćih craft piva, vina i koktela, a naglasak je na najboljem od namirnica i od slovenske ponude.

Odprta kuhna
Odprta kuhna
Odprta kuhna
Osim što je ovo izvrsna kulinarska priča kojoj kvaliteta nije pala od samih početaka, Odprta kuhna se ponosi i ekološkim aspektom. Naime, sav se otpad reciklira, plastika se koristi samo u slučaju čaša za pivo, nakon sajma se sva preostala hrana donira potrebitima, a organizatori pozdravljaju dolazak na ljubljanski trg biciklom ili pješice. Zbog svega ovoga ne čudi kako je Odprta kuhna zaslužila nagrade među kojima je i ona za najinovativniji slovenski turistički proizvod.

Odprta kuhna
Odprta kuhna
Odprta kuhna
Osim Pogačarjevog trga, Odprta kuhna se ponekad održava na Mestnoj tržnici Celje, Carpacciovom trgu u Koperu i Bevkovom trgu u Novoj Gorici.

Ako ste mislili koji od narednih vikenda provesti u ljupkoj susjednoj metropoli, vjerujemo kako vas je Odprta kuhna razriješila dilema. Detalje događanja možete otkriti na službenoj stranici.

Odprta kuhna
Odprta kuhna
Odprta kuhna
Odprta kuhna
Odprta kuhna

M.M.
Foto: Odprta kuhna
Objavljeno: 17.04.2017. u 12:13

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p