GASTRO

Hit desert koji ovog ljeta morate isprobati!

Torta od palente i badema by Luka Nižetić
Luka Nižetić Fabrika 
Čak i ako još niste uspjeli posjetiti naš prekrasan otok Vis, za ljupku Fabriku ste zasigurno čuli. Vesela je to komuna u kojoj žive i rade kreativni i vrijedni ljudi dobre volje, u koju je dobrodošao svaki putnik namjernik, mještanin, životinja i naravno instrument. 

Iz godine u godinu, Fabrika u Komiži na otoku Visu napreduje, a slučaj je to i ovoga ljeta. Osim interijera, obogaćen je i jelovnik i to s novim receptima koje potpisuje Luka Nižetić, prvi hrvatski celebrity Masterchef. Ove sezone apsolutni hit Fabrike su burgeri s čarobnim umacima, biftek s karameliziranim komoračem i mrkvom, te zdravi smoothiji Popaj i Crvenkapica. Kad je slatko u pitanju, gosti nikako da se odluče je li im draža palenta badem torta ili cheescake.

U slučaju da u veselu i atmosferičnu Fabriku trenutno ne možete svratiti, Luka Nižetić se pobrinuo da svejedno isprobate njegov hit ljeta – tortu od palente i badema. Recept koji već danas može rezultirati krasnom slasticom na vašem stolu, donosimo u nastavku!
 
fabrika 
Maslac i šećer smiksajte dok struktura ne postane pjenasta i mekana. Dodajte jaja, jedno po jedno uz šaku badema te miksajte dok se ne sjedini, potom dodajte ostatak badema i sok od limuna.
 
Nakon toga dodajte ostale suhe sastojke, šećer, palentu, prašak za pecivo te sve još jednom dobro smiksajte dok se smjesa ne sjedini. Pecite na 180 stupnjeva, oko 45 minuta.

Poslužite s tučenim vrhnjem i listićem mente. Jednostavno, ukusno i ljetno!
 
fabrika 
fabrika 
fabrika  
 fabrika 
fabrika 
Foto: Luka Nižetić
Objavljeno: 03.08.2015. u 13:43

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p