GASTRO

Hladni čokoladni mousse savršena je ljetna slastica

Imamo recept za savršen desert!

Ljetno i visoke temperature nerijetko od nas traže nešto laganiju hranu, a najdraže slastice postanu preteške za konzumirati. Srećom, očajavanju mjesta nema jer postoje fantastične ljetne slastice koje nisu ništa manje ukusne, a s druge strane znatno lakše i prihvatljivije za konzumiranje.

Možemo se složiti kako ljubitelje čokolade baš ništa ne može spriječiti u beskrajnom čokoladnom uživanju, ali ipak ponekad i oni najtvrdokorniji sladokusci pokleknu i odluče se za voćne varijante. Ipak, znamo kako postoje brojne varijacije čokoladnih slastica, a jedna od najdražih definitivno je mousse. Naime, riječ je o vrlo ukusnoj kremi čiji su sastojci iznimno jednostavni, a svoju posebnost krije u činjenici kako sastav zapravo možete modulirati prema vlastitom ukusu te kolač u potpunosti personalizirati. Mousse je savršen odabir za sve oni koji ne vole provoditi puno vremena u kuhinji, a s duge strane, žele pripremiti ukusnu i jednostavnu slasticu koja će oduševiti baš svih. Ako ste se pronašli u opisu, u nastavku smo pripremili jednostavan mousse recept za čiju realizaciju vam je potrebno svega 15 minuta.

Sastojci:

140 g tamne čokolade
1 čaša hladnog vrhnja za šlag
3 bjelanjka (žumanjak pažljivo odstranite)

Priprema:

Prvi korak koji morate napraviti je čokoladu otopiti na pari, a prethodno ju nasjeckati na komadiće kako bi otapanje bilo što lakše. Tijekom otapanja čokoladu lagano miješajte i dodajte četvrtinu vrhnja, a ostatak odmah vratite u hladnjak. Kada ste otopili čokoladu i dodali dio vrhnja, od bjelanjka napravite snijeg. U zasebnoj zdjeli istucite šlag od ostataka vrhnja koje ste odložili u hladnjak te polovicu odmah umiješajte u otopljenu čokoladu. Kada ste sve to napravili, dodajte snijeg od bjelanjka, pa ponovno sve promiješajte. Što se tiče serviranja, možete koristiti čaše ili manje posudice, a po želji u samu smjesu dodati i ekstrakte voća ili arome. Jednom kada ste smjesu servirali, potrebno je da dva do tri sata odstoji u hladnjaku.

Objavljeno: 27.07.2019. u 14:35
Tagovi: čokolada, desert

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p