GASTRO

I ove srijede piknik je na Gornjem gradu

Sezonske gastro-delicije i dekice s pogledom na grad

mali piknik
ove srijede moći ćemo svratiti nakon posla na Mali piknik na Vranicanijevoj, istražiti stolove pune delicija domaćih OPG-ovaca i u samoposlužnom stilu složiti svoju piknik-platu s organskom lokalnom hranom. Uz kozji sir, ubrati malo kupina, dodati dimljene bademe i natočiti čašu vina. Brzinski se okrijepiti hladnom juhom od rajčice ili zelenim smoothijem. Za desert si priuštiti najfinije sirove torte i osvježiti se vodom s ružmarinom, limunskom travom, mentom ili aloe verom...

Sviđa li vam se navedeno, predlažemo da zajedno s nama izaberete svoju dekicu, ugodno se smjestite i uživate u opuštenom piknik-druženju s pogledom na grad i uz ploču dobrog jazza u pozadini.

Jednom tjedno Vranicanijeva poljana na Gornjem gradu pretvara se u ugodnu oazu za ljetno osvježenje Zagrepčana i turista s primamljivim gastro-sadržajem. Zahvaljujući Malom pikniku, sada se još duže možete zadržati u istraživanju gornjogradskih kutaka, kao i uživati u zanimljivoj gastro-ponudi u ležernoj atmosferi i starogradskom ambijentu.
 
mali piknik na gornjem gradu 
mali piknik na gornjem gradu   
Na Malom pikniku možete kušati hranu s izvora, otkriti male lokalne proizvođače i upoznati se s raznolikom gastronomskom ponudom pojedinih regija. Uz to, možete i predahnuti na dekicama uz pogled na grad i osvježiti se sezonskim gastro-delicijama domaćih OPG-ova, voćnim i povrtnim koktelima, domaćim vinima, sezonskim voćem i raznim delicijama ili pak s nogu prigristi neke od raznovrsnih orašastih plodova.

U fokusu gastronomske ponude Malog piknika su sezonske namirnice organskog porijeka, uzgojene i proizvedene od lokalnih OPG-ova. Mali piknik održava se na Gornjem gradu (Vranicanijeva poljana) do sredine rujna, svake srijede u popodnevnim satima (17 – 21 h). U slučaju lošeg vremena, Mali piknik se otkazuje, a Mali plac seli u Branimir centar. Više o Malom pikniku možete saznati na Facebook stranici.
 
mali piknik na gornjem gradu 
mali piknik na gornjem gradu 
mali piknik na gornjem gradu 
Foto: PR
Objavljeno: 23.08.2016. u 10:51
Tagovi: Zagreb, Gastronomija

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p