GASTRO

IKEA trenutno ima ograničenu ponudu najukusnijih blagdanskih slastica iz Švedske koje jednostavno morate kušati!

Ponuda koju ne želite propustiti!
Svake godine u ovo doba jedan od najomiljenijih švedskih brendova u svijetu - IKEA, na svoj prehrambeni odjel uvrsti pregršt blagdanskih specijaliteta iz Švedske kakve nemamo prilike konzumirati na našim prostorima, a koji će dodatno začiniti vaše blagdane! Moramo priznati kako se IKEA ove sezone posebno potrudila svojim kupcima dočarati prazničku atmosferu na švedski način, pa je tako ovosezonska ponuda, koja je već sada dostupna u IKEA trgovinama, zaista bogatija no ikada!

Božić u Švedskoj spoj je domaćih i stranih običaja kojima se Šveđani posebno ponose, a od samih blagdana očekuju prilično mnogo. Božić bez snijega za Šveđane nije pravi Božić, a osim svjetski poznatih medenjaka i kuhanog vina koji se tradicionalno konzumiraju svakoga prosinca, Šveđani imaju i svoje varijante nešto drugačijih kolačića, ali i posebno začinjenog vinskog napitka koji nećete pronaći na nijednom božićnom sajmu, osim onih u naravno Švedskoj. Tu su i nezaobilazni kolačići od đumbira, kao i tradicionalne kućice od paprenjaka koje su obavezna blagdanska dekoracija u svakom švedskom domu. Sve navedeno, ali i mnogo više, pronaći ćete u trenutnoj IKEA ponudi po povoljnim cijenama. Za kupovinu prehrambenih artikala morate se zaputiti u IKEA trgovinu, a ako se želite opremiti na vrijeme svojim favoritima, sada je pravo vrijeme za rani blagdanski shopping!

Kako bismo vam barem malo olakšali izbor iz ove šarolike ponude, u nastavku smo izdvojili naše favorite iz kategorije blagdanskih slastica i dekoracije, a cjelokupnu ponudu potražite na službenoj IKEA stanici

Keksići od đumbira (30 kn)

 Rolice od paprenjaka (18 kn)

 Švedsko prazničko piće (10 kn)

Umak od vanilije (15 kn)

 Kolačići s đumbirom (18 kn)

 Rolade od badema (14 kn)

 Puževi od cimeta (21 kn)

 Tijesto s đumbirom (15 kn)

 Zobene kuglice s kakaom i kokosom (14 kn)

 Kućica od tijesta s đumbirom (21 kn)

 Pjenasti slatkiš od brusnice (9 kn)

Foto: Instagram, IKEA
Objavljeno: 20.11.2022. u 08:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p