GASTRO

Imamo genijalan recept za čokoladnu tortu s jagodama za koju su vam potrebna samo dva sastojka!

Recept koji jednostavno morate isprobati

Ako ste i vi jedni od onih koji nastoje sezonu jagoda iskoristiti na što bolji način, tada u svoj meni morate uvrstiti i ovaj nevjerojatno jednostavan recept od svega dva sastojaka koji je ovih dana osvojio brojne ''kuhare'' na TikToku, a zbog kojih smo i sami isprobali ovaj preukusni, hladni desert!

Kao što smo već napomenuli, za pripremu ovog jednostavnog recepta potrebna su vam samo dva sastojka, a s obzirom na to smo već otkrili da se radi o čokoladnom desertu s jagodama, sasvim je jasno da su ključni sastojci upravo jagode i čokolada. Iako su jagode prelivene čokoladom jedan od najpopularnijih načina na koji spajamo ova dva sastojka, sigurni smo kako ovu verziju u obliku torte još niste isprobali! Detaljnu proceduru potražite niže u videu, a recept slijedi u nastavku članka:

Sastojci:


Jagode
1 pakiranje mliječne čokolade po izboru (veliko pakiranje)Priprema:

Kvadratnu posudu obložite papirom za pečnje i u redovima posložite jagode. Jagode koje slažete na rubove posude prerežite na pola ,i to na način da je sredina jagode okrenuta prema samom rubu. Ostatak jagoda ne morate rezati već ih poslažite duž cijele posude. Za to vrijeme čokoladu otopite na pari. Potom rastopljenu čokoladu u potpunosti prelijte po jagodama i poravnajte smjesu. Posudu stavite u hladnjak na najmanje dva sata. U slast :)!

 


@esengamze Strawberry dream 🍫🍓 * 3 egg yolks* sugar* whipped with 250ml milk* heated in water with 400-500g chocolate* melted & refrigerated for 6h @Love life thank you for the recipe 😍 #recipe #fy #vienna #wien ♬ original sound - Gamze Esen
Foto: Unsplash, Pexels, TikTok
Objavljeno: 18.05.2022. u 14:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p