GASTRO

Imamo genijalan recept za najfinije pite od jabuka u obožavanom McDonald's stilu!

Recept koji će vas osvojiti na prvi griz!
Svjetski prepoznatljive pite s potpisom McDonald’sa jedan su od omiljenih deserata širom svijeta, a njihove pite od jabuka s dodatkom sladoleda idealan su desert nakon kaloričnog obroka u ovom popularnom lancu brze hrane. No, jeste li znali da vrlo lako možete rekreirati ovaj genijalan desert u vlastitoj kuhinji? Osim što ćete ga pripremiti vrlo lako, ono što nam se najviše svidjelo jest da je ova domaća verzija McDonald'sove pite od jabuka pečena, a ne pržena, što znači da je mnogo zdravija, a još uvijek ima onu zlatnosmeđu hrskavu koricu koju toliko obožavamo!

 
Vlastitu verziju McDonald'sove pite od jabuka napravit ćete jednostavno pomoću pripremljenih ohlađenih kora za pite. Koru jednostavno razvaljajte i izrežite na pravokutnike jednake veličine. U međuvremenu pripremite nadjev od jabuka od cimeta i šećera dok jabuke ne omekšaju i ne budu obložene gustim, aromatičnim sirupom. Na vrh stavite preostale kore za pitu i pritisnite ih vilicom da se zapeku. Pite se zatim premažu smjesom od jaja i posipaju granuliranim šećerom kako bi se stvorila prepoznatljiva korica. Slijedite detaljne upute u nastavku članka i za manje od sat vremena dobit ćete nostalgičnu poslasticu koja će svima izmamiti osmijeh na lice!
 
Sastojci:

2 lista lisnatog tijesta
3 žlice (45 g) maslaca
3 velike jabuke, narezane na kockice
2 žličice cimeta
1 žlica soka od limuna
100 g šećera
prstohvat soli
1 žlica gustina + 1 žlica vode
1 jaje
1 žlica vode
50 g šećera
1 žlica cimeta

Upute:

Zagrijte pećnicu na 200°C i za to vrijeme napravite nadjev tako da u tavi pomiješate maslac, jabuke narezane na kockice, cimet, smeđi šećer, sol i limunov sok. Kuhajte na srednjoj vatri dok jabuke ne omekšaju, oko 10-12 minuta. Potom u manjoj posudi umutite gustin i vodu. Sve zajedno dodajte u lonac i kuhajte 2-3 minute, povremeno miješajući, a potom maknite s vatre i ostavite da se ohladi. 


Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto na 1,4 cm debljine. Izrežite lisnato tijesto na pravokutnike, veličine 10X15 cm. Polovinu pravokutnika napunite s dvije žlice nadjeva, a rubove namažite smjesom od jaja i prekrijte praznim pravokutnikom. Prstima ili vilicom pritisnite i zatvorite rubove. Oštrim nožem izrežite tri proreza na vrhu svake pite i stavite ih u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme napravite premaz tako što ćete u maloj posudi umutiti šećer i cimet. Premažite pite smjesom od jaja i po vrhu pospite mješavinu šećera i cimeta. Pecite pite oko 20 minuta te ih prije posluživanja stavite na hlađenje oko 10 minuta. U slast! 
Foto: Instagram
Objavljeno: 22.08.2022. u 14:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p