GASTRO

Imamo genijalan recept za Tornado krumpiriće koji su zaludjeli TikTok!

Recept koji će vas oduševiti na prvi griz!
Jedna od omiljenih namirnica diljem svijeta - krumpir, ujedno je najskromnija i najjednostavnija. No, s obzirom na bezbroj načina na koji možemo uživati u ukusnim zalogajima pripremljenim upravo od krumpira, i najmanje preinake u receptima dovoljne su kako biste stvorili posve novu, ukusnu poslasticu!

Tako su planetarno popularni TikTok u posljednje vrijeme preplavili videi tzv. Tornado krumpirića! Riječ je o spiralnom, hrskavom i nevjerojatno ukusnom krumpiru koji je veoma zabavan za pripremu, a koji potom možete začiniti bilo kojim omiljenim začinima (paprika, čili, češnjak, papar, origano, kim…) i uživati u ovom vrlo jednostavnom a tako genijalnom jelu koje će bez imalo sumnje oduševiti sve vaše goste. Sve što vam je potrebno jest 6 manjih krumpira, drveni ražnjići, oštar nož, par kapi ulja i začini te umak - po želji. Iako su alati za izradu spiralnih krumpira u modi već neko vrijeme, za ovaj recept dovoljan vam je oštriji nož.
 
Započnite provlačenjem dugačkog drvenog ražnjića kroz središte krumpira. Ako imate problema s probijanjem ražnjića, krumpir možete omekšati u mikrovalnoj pećnici na desetak sekundi. Potom uhvatite nož pod kutom i okrećite krumpir oko noža te pripazite da sami ne pokušavate pomicati ili voditi nož. Započnite od vrha i polako se spuštajte niz dužinu krumpira, a potom pažljivo razdvojite krumpir po dužini ražnjića kako biste razdvojili i razvukli spiralu duž ražnjića. Sve skupa pecite na 200 stupnjeva 25 minuta ili dok krumpir ne postane hrskav. Svakako savjetujemo da ove zabavne ražnjiće poslužite domaće pripremljenim umakom po želji, a možete ih servirati i kao prilog glavnom jelu! U slast!
Foto: Instagram
Objavljeno: 06.09.2022. u 13:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p