GASTRO

Imamo ideju za sutrašnji ručak: Lagana i brza povrtna pita za koju sastojke već imate kod kuće

Neobična kombinacija koja osvaja na prvi griz

Ako ste jedni od onih koji svaki dan pripremaju ručak za idući dan na poslu sigurno vam tu i tamo ponestane ideja. Upravo zato i mi imamo hrpu spremljenih recepata s društvenih mreža, danas smo odlučili izdvojiti jednu neobičnu povrtnu pitu. Gotova je u tren oka, a izgleda jako ukusno.

Povrće je jako važan dio prehrane i svakodnevno bismo se trebali truditi da ga što više unosimo u svoj organizam, zato su jednostavni recepti s hrpom povrća visoko na listi favorita za hranjiv obrok posebno kad smo cijeli dan na poslu.

Recept smo pronašli na Instagram profilu Doughy kitchen, gdje autorica dijeli cijeli niz slatkih i slanih jela inspiriranih turskom gastronomijom koja osim što izgledaju odlično, uglavnom su brza i jednostavna. Iako se popis sastojaka čini dug, ova povrtna pita uglavnom sadrži osnovne namirnice koje već imamo kod kuće, a uz hrpu povrća i začina odličan je brzinski obrok što se vidi kroz pripremu.

Sastojci:

3 jaja
4 žlice jogurta
150 ml ulja
220 grama brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica čilija u prahu ili crvene paprike
1/2 žličice papra
1 žličica soli
200 g feta sira
100 g naribane Goude ili mozzarelle
2 tikvice (naribane)
1 mrkva (naribana)
2-3 mlada luka (nasjeckana)
2-3 grančice peršina (sitno nasjeckanog)
2-3 grančice kopra (sitno nasjeckanog)
crni kim, sezam (za posipanje)

Priprema:

U dubokoj zdjeli pomiješajte jaja, jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i začine. Na kraju dodajte tikvice, mrkvu i začinsko bilje te sve sjedinite. Tijesto izlijte na podmazan lim za pečenje ili na papir za pečenje i poravnajte ga žlicom. Prije pečenja pospite sezamom i crnim kimom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 30-35 minuta. Gotovo jelo servirajte uz jogurt koji je najbolje pomiješati s koprom i češnjakom.

Foto: Instagram
Objavljeno: 25.09.2023. u 17:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p