GASTRO

Imamo najbolji recept za Kinder Maxi King tortu koja će biti apsolutni hit ove sezone!

Savršena slastica za toplije dane!
Ljubitelji obožavanih Kinder čokoladica zasigurno su već mnogo puta pokušali rekreirati recepte omiljenih slatkiša, barem u nekom obliku. I dok na bespućima Interneta zaista s lakoćom možete pronaći ‘homemade’ verziju svega što vam padne na pamet, postići okus sličan kultnoj Kinder čokoladi može biti zaista izazovan zadatak, a moramo priznati da i većina recepata ne rezultira desertom kakvog smo priželjkivali. 

No, ovoga puta pronašli smo savršen recept za još jednu obožavanu čokoladicu - Kinder Maxi King. Okus mliječne kreme u kombinaciji s ukusnom karamelom i hrskavim lješnjacima dobitna su kombinacija za savršenu tortu koja će oduševiti sve vaše goste, a koji će odmah prepoznati o kojoj se izvornoj čokoladici radi. Odmah ćemo napomenuti da priprema ovog recepta i nije posve jednostavna kao recepti koje inače preferiramo, no budite sigurni da je itekako vrijedna truda! Recept potražite u nastavku:
 
Sastojci su primjereni za posudu promjera 18 cm

Čokoladni biskvit:

55 g maslaca

90 g crne čokolade

2 jaja

2 žlice šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

malo soli


Karamela:

180 g šećera

20 g maslaca

150-170 g slatkog vrhnja


Mliječna krema:

270 g mascarpone sira

270 g slatkog vrhnja za šlag

100 g kondenziranog mlijeka

1 žličica ekstrakta burbon vanilije ili ostrugane jezgre jedne mahune vanilije

20 g želatine fix (1 pakovanje) ili 3 lista želatine


Za pripremu biskvita na pari otopite čokoladu s maslacem i ohladite do mlakog. Od bjelanjaka  istucite čvrsti snijeg, a žumanjke istucite u drugoj posudi sa šećerom, soli i ekstraktom vanilije. U to ulijte čokoladnu smjesu i izmiješajte kuhačom, a onda lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Masu ravnomjerno rasporedite po plehu i pecite na 165 stupnjeva oko 20 minuta. Biskvit ohladite i stavite na podlogu te iskoristite ‘prsten’ za tortu.
 
Za pripremu karamele u velikoj tavi zagrijte šećer na srednjoj vatri dok se ne otopi i dok ne dobijete smeđu karamelu. Za to vrijeme zagrijte slatko vrhnje i polako ga uz miješanje ulijevajte u otopljeni šećer. Miješajte dok ne dobijete glatku karamelu, a ako se u međuvremenu stvore tvrde grudice šećera, ne brinite – nastavite miješati dok se šećer ponovno ne otopi. Uz miješanje kuhajte još par minuta da se karamel zgusne. Smjesu ostavite sa strane i umiješajte maslac, a potom ulijte karamel u zdjelu i prekrijte plastičnom folijom. Ohladite ga na sobnoj temperaturi.

Za pripremu slatke mliječne kreme umutite slatko vrhnje, pomiješajte mascarpone sir s vanilijom i kondenziranim mlijekom u velikoj zdjeli. Dodajte fix želatinu i sve skupa dobro promiješajte. Ako koristite listiće želatine, samo je namočite u hladnu vodu, ocijedite i otopite u tri žlice zagrijanog vrhnja, koje zatim uz miješanje dodajte ostatku kreme i dobro promiješajte.
 
Na kraju špatulom umiješajte vrhnje za šlag te polovicom kreme premažite čokoladni biskvit. Stavite ga u hladnjak ili nakratko u zamrzivač, a drugu polovicu kreme držite na sobnoj temperaturi kako se ne bi prebrzo stisnula.

Pažljivo rasporedite karamel u sredini do 2 centimetra od ruba. Karamel treba biti ohlađen, ali još uvijek maziv. Prekrijte drugom polovicom kreme i dobro pazite da prvo dobro popunite rub oko karamele. Sve skupa stavite u hladnjak na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.
 
Za čokoladni preljev i dekoraciju iskoristite 80 g slatkog vrhnja za šlag u kojemu ćete otopiti 100 g crne čokolade. Ohlađenoj torti skinite obruč i prelijte ju čokoladom. Ukrasite ju sjeckanim lješnjacima i poslužite! U slast!
Foto: Instagram
Objavljeno: 18.03.2023. u 11:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p