GASTRO

Imamo najbolji recept za najfiniju paštu s limunom koju ovoga ljeta morate kušati!

Jednostavan recept koji će uspjeti i najvećim amaterima
Sigurni smo kako tijekom vrućih ljetnih dana izbjegavate dugotrajne boravke u kuhinji, kao i pripremu kompliciranih jela na koja često potrošimo i mnogo više vremena no što smo planirali. Upravo zato, odlučili smo testirati ovaj popularni recept jednostavne tjestenine s limunom i moramo priznati kako nas je ova rapsodija jednostavnih okusa koji su kao stvoreni za ljetne menije oduševila na prvu! 

Nevjerojatno brz i jednostavan za pripremu, ovaj recept za tjesteninu s limunom u Italiji nazivaju pasta al Limone, a napravljena je od svježeg limuna, češnjaka, crnog papra i parmezana, što ujedno znači da je pogodna i za vegetarijance. Svakako savjetujemo da koristite špagete kao u originalnom receptu, iako nećete pogriješiti ni s kojom drugom, laganijom tjesteninom. Također, u ovom receptu važno je koristiti maslinovo ulje koje u ovom receptu igra veliku ulogu, baš kao i češnjak koji bi trebao biti u potpunosti samljeven. Za dašak biljne svježine jelu dodajte svježi peršin a na koncu i koricu limuna te malo limunovog soka. Pripremljene špagete pospite parmezanom ili kojim drugim sirom po izboru, a želite li da vaše jelo ujedno bude i vegansko, preskočite parmezan ili osigurajte odgovarajuću zamjenu. 
 
Tjesteninu je najbolje poslužiti odmah nakon pripreme, no možete je držati i u hladnjaku do tri dana. Možete ju poslužiti samu, a možete jelu dodati i malo svježeg povrća, prilog salate ili kruha. Talijanski kuhari savjetuju da je poslužite uz Cezar salatu, salatu Caprese ili kruh s češnjakom, no sasvim smo sigurni kako će vas ovo jednostavno jelo oduševiti, ma na koji način ga poslužili! U slast!
Foto: Instagram
Objavljeno: 02.08.2022. u 11:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p