GASTRO

Imamo najbolji recept za najfiniju tjesteninu s potpisom Belle Hadid koja je osvojila TikTok!

Recept koji morate probati!
Sjećate li se kada je 2020. godine internet potpuno poludio za receptom poznate manekenke Gigi Hadid za začinjenu tjesteninu s - votkom? Ako je i vas oduševio njezin recept, onda morate probati i najnoviji viralni recept njezine sestre koji je ovih dana apsolutni hit na TikToku!

U TikTok videu koji je Hadid objavila još tijekom ljeta, Bella Hadid priprema svoje epsko jelo od tjestenine i, iako nije podijelila svoj recept u videu, dali smo si truda i uz pomoć brojnih drugih TikTok kuhara, pokušali kreirati ovaj slavni recept koji je, moramo priznati, nevjerojatno ukusan! Iako vam je za pripremu ovog recepta potreban popriličan broj sastojaka, sasvim smo sigurni kako nećete imati nikakvih problema s ovim vrlo jednostavnim načinom pripreme koji ćete zasigurno uvrstiti u svoj tjedni meni. Recept potražite u nastavku članka: 

Sastojci:

250 g špageta
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, podijeljene
pinjoli
1 ljutika, mljevena
1 mala glavica češnjaka, tanko narezana (oko 8 do 10 češnjeva)
Žličica mljevena crvena paprika
150 g pršuta, tanko narezanog
Sol i mljeveni crni papar, po ukusu
Parmezan, plus dodatak za ukras
1 šalica svježih listova bosiljka

Upute:
 
Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Dodajte špagete i kuhajte prema uputama na pakiranju. Sačuvajte malo vode za tjesteninu, a zatim tjesteninu ocijedite. Vratite ju u lonac i prelijte 1 žlicom ekstradjevičanskog maslinovog ulja. Pokrijte i ostavite sa strane. Potom zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi na srednje niskoj temperaturi. Dodajte pinjole i pržite, miješajući sve dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite pinjole, a ulje ostavite u tavi.
 
Vratite tavu na štednjak, dodajte 1 žlicu ulja i stavite na srednju vatru. Dodajte ljutiku i češnjak i pržite, neprestano miješajući i prilagođavajući toplinu prema potrebi. Svemu dodajte mljevenu crvenu papriku i preostalu 1 žlicu maslinovog ulja. Dodajte pršut i pecite uz povremeno miješanje dok ne postane hrskav, oko 5 minuta.
 
Na kraju dodajte pinjole i kuhane špagete vratite u tavu zajedno sa sačuvanom vodom za tjesteninu i parmezanom; Sve skupa miješajte dok se sir ne otopi i dok smjesa postane kremasta te jelo začinite solju i paprom po vašem ukusu. Potom dodajte bosiljak i sve skupa još jednom promiješajte. Po želji jelo ukrasite parmezanom prije posluživanja! U slast! 
Foto: Instagram
Objavljeno: 05.10.2022. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p