GASTRO

Imamo recept za božićni cheesecake kojeg morate probati!

Omiljeni kolač u božićnom ruhu

Gotovo da i nema osobe koja ne voli popularni cheesecake kolač, kao i sve njegove varijante koje s lakoćom mogu napraviti i potpuni antitalenti za izradu slatkih zalogaja. Ovoga Božića manjak vremena više nije prihvatljiva izlika za preskočiti izadu deserata, jer ovaj ukusni kolač sada je dobio i svoju božićnu varijantu koju morate isprobati!

Božićnom varijantom cheesecake-a dominiraju medenjaci, a s obzirom na to da su blagdanski ručkovi vrlo često obilni i kalorični, cheesecake kao desert biti će pravo osvježenje za vaše goste koji će se bez imalo sumnje oduševiti okusom ovog blagdanskog deserta. Bez obzira na sam naziv ‘’cheese-cake’’, ovaj kolač je vrlo lako prilagoditi i veganskom načinu prehrane. U nastavku donosimo recept koji potpisuje kuharica Christina Leopold, a koja je nadaleko poznata upravo po svojim jedinstvenim, jednostavnim receptima!



Sastojci:

Kora

14 domaće napravljenih medenjaka
¼ žličice morske soli
1 žličica mljevenog đumbira
5 žlica maslaca

Punjenje

1 ½ šalice indijskih oraščića *natopljenih, pogledajte napomene
400 g krem sira
½ šalice javorovog sirupa
½ šalice sojinog ili kokosovog jogurta
1 žlica soka od limuna
1 mahuna vanilije ili 2 žlice ekstrakta vanilije
4 žlice kokosovog ulja
2 ½ žličice mljevenog đumbira
2 žličice mljevenog cimeta
1 žličica narančine korice

Preljev

400 ml limenke ohlađenog kokosovog mlijeka
1 žlica javorovog sirupa
½ žličice ekstrakta vanilije



Priprema:


Stavite sve suhe sastojke u blender i miješajte dok ne dobijete finu, mrvičastu smjesu. Dodajte maslac i ponovno miksajte dok ne dobijete konzistenciju tijesta. Podnožje kalupa za tortu od 7" obložite papirom za pečenje i utisnite tijesto u dno kalupa, zbijajući ga lopaticom. Ostavite u zamrzivač da se ohladi dok pripremate nadjev.

Za punjenje dodajte sve sastojke u blender velike brzine. Miksajte nekoliko minuta dok smjesa ne postane potpuno glatka i kremasta, bez grudica. Prebacite fil u podnožje kalupa za torte. Stavite tortu u zamrzivač da se stisne na minimalno 6 sati ili preko noći.



Izvadite postavljeni cheesecake iz kalupa dok je još zamrznut. Kako biste napravili preljev za kremu, dodajte kokosovo mlijeko, javorov sirup i ekstrakt vanilije u zdjelu i dobro umutite dok se ne sjedine sastojci. Premjestite smjesu u hladnjak dok se ne sjedini, na 30 minuta do sat vremena. Vrh torte namažite kremom i ukrasite domaćim medenjacima, svježim narom i listićima mente.

U slast!


Objavljeno: 11.12.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p