GASTRO

Imamo recept za kiflice koje svaki put ispadnu savršeno meke

I slane i slatke

Ima li išta bolje od savršeno mekih kiflica koje uz to nisu komplicirane za pripremu? Sigurno nema, posebno u ovo predblagdansko vrijeme kada se samo želimo ušuškati kod kuće i pogledati neki dobar film uz najbolji miris iz kuhinje.

Društvenim mrežama kruži hrpa recepata za tzv. pamuk kiflice koje su savršeno meke da im ne treba ni punjenje. Mi smo našli jedan koji je poprilično jednostavan, a kiflice će svaki put ispasti savršeno meke. Najbolje stvar je što tijesto funkcionira i sa slatki i slanim nadjevima pa možete odabrati što vam je draže ili složiti dobitnu slatko-slanu kombinaciju.

Sastojci:

7 g suhog kvasca
500 g glatkog brašna
100 ml mlijeka
200 g jogurta
100 ml ulja
2 zličice soli
žličica sećera 

Postupak:

U toplom mlijeku pomiješajte kvasac s malo brašna i žličicom šećera. Ostavite da se kvasac aktivira.
Dodajte brašno, ulje, jogurt i sol pa zamijesite tijesto. Ostavite tijesto da se diže 45 minuta na toplom.

Dignuto tijesto podijelite na dva dijela. Izvaljajte i narežite na trokutiće. Na svaki trokutić stavite nadjev po želji i srolajte. Poredajte ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Premažite ih žumanjkom koji ste umutili sa žlicom mlijeka.

Pecite na 200 stupnjeva 30 - 45 minuta sve dok ne dobiju lijepu boju.

Foto: Instagram
Objavljeno: 03.12.2023. u 09:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p