GASTRO

Imamo recept za najukusnije keksiće koje možete jesti bez grižnje savjesti!

Jednostavan recept koji će pravi sladokusci obožavati

Ako ste jedni od onih koji su nakon blagdana i Nove godine već tradicionalno započeli u svoju prehranu unositi što više zdravih, a što manje ''junk'' obroka, dobro znate kako je izbacivanje slatkih zalogaja česta praksa koju često provodimo. No, koliko je to zaista nužno za zdravu, balansiranu prehranu koja će nam ubrzati metabolizam i spriječiti debljanje?

Gotovo da i nema priznatih nutricionista koji će vam danas sugerirati restrikcije i ograničavanje namirnica u svrhu gubitka težine, a posebice ako se radi o obroku ili namirnici koju obožavate jer, vjerojatnost da ćete u trenutcima slabosti popustiti i pokleknuti je mnogo veća. Umjesto toga, potražite alternativu vašem omiljenom slatkom zalogaju i naučite ga spravljati na nešto drugačiji način kako biste dobili najbliži okus onome koji toliko obožavate. A za one koji najviše vole hrskave, slatke kekse, bilo uz jutarnju kavu ili uz večernju seriju, film, u nastavku smo za vas pripremili jednostavan, a itekako zdrav recept koji ćete obožavati, a kojega možete jesti bez ikakve grižnje savjesti!



Sastojci:

100 grama kokosovog brašna,
90 grama zobenih pahuljica,
90 grama kokosa,
90 grama smeđeg šećera,
100 grama margarina,
15 grama meda,
5 grama sode bikarbone,
30 grama prokuhane vode

Priprema:

Uključite pećnicu na 190 stupnjeva. Za to vrijeme u jednoj posudi pomiješajte brašno, šećer, kokos i zobene pahuljice. U drugoj posudi rastopite margarin te mu dodajte žlicu meda. Potom smjesi dodajte i sodu bikarbonu koju ste prethodno otopili u vodi.



Tekuće sastojke pridružite suhima i dobro ih promiješajte kako biste dobili jednoličnu smjesu. Žlicom odvajajte tijesto i raspoređujte kekse u posudu za pečenje. Sve skupa pecite oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Kako bi vaši keksi bili još slađi, od ostatka smjese oblikujte malene uši okruglastog ili izduženog oblika i ukrasite ih čokoladom (sa 70% kakaa).

U slast :)

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.01.2022. u 11:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p