GASTRO

Imamo recept za najukusniju jesensku granolu s jabukom i cimetom

Jelo po receptu omiljene food blogerice Foodoris!
Ova jesenska granola obogaćena je komadićima jabuke i cimetom, kao neodoljiva kombinacija za hladnije dane. Granola je uvijek odličan odabir za doručak, prepuna hranjivih sastojaka, zasitna i ukusna, uvijek spremna za grickati ili jesti s jogurtom, mlijekom ili smoothiejem. Napravite je jednom tjedno i imate za cijeli tjedan svoju domaću, zdravu granolu. A da ne govorim koliko je jednostavna priprema. Uvjerite se i sami J I ne zaboravite, uvijek se možete igrati s dodacima. Umjesto oraha staviti bademe, umjesto sjemenki konoplje bučine sjemenke, dodati na kraju suhe brusnice ili neko drugo suho voće. Slobodno dajte oduška svojoj kreativnosti - objašnjava Doris.

Sastojci:

- 3 šalice krupnih zobenih pahuljica
- 1 šalica komadića suhih jabuka
- 1 šalica oraha nasjeckanih na krupnije komadiće
- 2 žličice cimeta
- ¼ šalice sjemenki konoplje
- Prstohvat soli
- ¼ šalice kokosovog ulja (otopljenog)
- 1/3 šalice maslaca od badema
- 1/3 šalice + 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva, a zatim lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U veću zdjelu stavite sve suhe sastojke, a u lončić stavite sve mokre sastojke (ulje, maslac, sirup) te na srednje jakoj vatri zagrijte uz neprestano miješanje sve sastojke dok se smjesa ne ujedini. Zatim dodajte vaniliju i još jednom pomiješajte. Dodajte mokre sastojke suhima te sve zajedno još jednom dobro pomiješajte. Svi suhi sastojci se trebaju povezati s mokrima. Volim ovaj dio raditi rukama jer se lijepo sve uspije povezati.
Zatim smjesu prebacite na pripremljeni lim, poravnajte te stavite peći 30 minuta. Na pola puta pomiješajte te ponovno rasporedite po limu i lagano utisnite. Kada je pečeno, granolu izvadite i pustite da se skroz ohladi bez miješanja!

Objavljeno: 24.10.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p