GASTRO

Imamo recept za najukusniju ledenu kavu koju vrlo lako možete sami napraviti

Kava kao iz omiljenog kafića!

Iako neke rituale i navike iz nekadašnje poznate rutine polako dobivamo na kapaljku, omiljeni kafići još uvijek nisu otvorili svoja vrata. Tako su se naše terase i dvorišta pretvorili u idealna mjesta za ispijanje omiljenih napitaka te upijanje svake zrake sunca, a kada u tu cijelu priču dodamo i ukusnu ledenu kavu, uživanje je definitivno zagarantirano!

Dolazak visokih temperatura potaknuo nas je da u svakom djeliću naše rutine tražimo priliku da se osvježimo. Mnogi se tako odluče svoju standardnu šalicu kave zamijeniti s onom ledenom, koja nas već na prvu pomisao podsjeća na bezbrižne ljetne dane. Iako je priprema ovog napitka poprilično jednostavna, ipak postoje neki koraci kojih bi se trebali pridržavati ako želite da njezin okus bude baš kao iz omiljenog kafića.

Sastojci:

- 3 žlice kave
- 750 ml mlijeka
- šećer po želji
- kockice leda

Priprema:

Za početak kavu je potrebno hladno skuhati, pa ju tako stavite u veću posudu ili bokal, a njezinu količinu odredite prema vlastitom ukusu. Kavu prelijte hladnom vodom sve dok ne napunite posudu ili bokal, a zatim ga poklopite i ostavite da odstoji barem 12 sati. Nakon toga kavu procijedite kako biste uklonili višak zrnaca. Hladno kuhana kava nimalo ne zaostaje okusom one skuhane te zadržava intenzivan i ugdan okus kave, ali ovakva kava neće teško sjesti na želudac jer ne izaziva kiselost u organizmu. Nakon što je kava hladno skuhana u ulijte trećinu hladno skuhane kave, dvije trećine mlijeka, šećera po želji te nekoliko kockica leda.Drugi način pripreme hladne kave uključuje klasičnu metodu kuhanja kave, no tu šećer dodajte prilikom kuhanja kako bi kava bila ukusnija. Skuhanu kavu prelijte u bokal ili posudu te ju ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom ju stavite dva sata u hladnjak. Prilikom serviranja u čašu ulijte ohlađenu kavu, dodajte malo mlijeka i nekoliko kockica leda. Također ledenu kavu možete uvijek nadograđivati po vlastitom ukusu, pa tako umjesto mlijeka staviti šlag ili sladoled od vanilije te nekoliko mrvica čokolade ili pak šlag preliti s rastopljenom čokoladom. Varijanti je zaista mnogo, pa tako svaki dan možete kušati neku novu verziju ovog ukusnog napitka!

Objavljeno: 29.04.2020. u 09:51
Tagovi: kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p