GASTRO

Imamo recept za nevjerojatno ukusan kolač od badema i rogača koji potpisuje Tea Mamut!

Brzo i jednostavno do kolača savršenog okusa!

Ususret prvom dubrovačkom street food festivalu Bavarin koji će se održati sljedećeg tjedna, od 13. do 16.10. u Lazaretima, vrijeme je da omastimo brk i zasladimo se delicijama koje potpisuje ekipa vrsnih gastro profesionalaca! Ulovili smo ih taman u pakiranju namirnica za krajnji jug Lijepe Naše, pa i ne čudi da su ovi veliki majstori vrlo rado podijelili svoje „male tajne“ iz „kužine“!

Nije nikakva tajna da nakon uspješnog trogirskog street food festivala Babarol kojeg je posjetilo preko 10 tisuća ljudi, u Dubrovnik na Bavarin stiže jednako izvanredna ekipa vođena fenomenalnom gastronomskom ponudom! Samo najbolje od Zagreba, Splita, Zadra, Bjelovara, Trogira i Dubrovnika pokazatelj je da Dubrovkinje, Dubrovčane i sve one koji se tih dana zateknu u blizini Lazareta očekuje nevjerojatna rapsodija okusa kao da putuju diljem Hrvatske.

No, prije samog dolaska u po mnogima najljepši grad na svijetu – ova gastro ekipa nam je otkrila čemu se najviše vesele uoči dolaska u Lazarete i kakve ih uspomene vežu uz Dubrovnik! Led je probio iskusni trogirski ugostitelj Robert Predrag Žmire! „Uspomena na Dubrovnik je možda bizarna, ali istinita jer sam ga prvi puta posjetio s bivšom ženom, haha! Zašto baš to spominjem jer Dubrovnik je tada za mene bio grad kakvog bih i danas htio doživjeti. Bez prevelike gužve, s domaćom ekipom, s dobrom mjuzom u Trubaduru i s duhom grada kakav Dubrovnik je! Spavati u „prašnjavom“ apartmanu u zidinama Starog grada, gdje ti se susid javlja kad proviriš glavom kroz prozor...ma predivno!" – istaknuo je simpatični Žmire koji na Bavarinu jedva čeka predstaviti svoj janjeći ragu za prste polizat' za koji ćete recept pronaći u nastavku teksta! Jednako uzbuđena uoči dolaska u Dubrovnik je i slastičarka Tea Mamut koja je u ovom gradu provela i dio profesionalne karijere.

Prva pomisao na Dubrovnik je sezona 2011. koju sam odradila u tadašnjem Gil's-u što je današnji 360. Ludilo ekipa, lokacija i divno iskustvo! Veselim se što nam Bavarin dolazi u Dubrovnik jer su većinom street food festivali u Splitu i Zagrebu i ovo je baš osvježavajuća promjena u najčarobnijem gradu u Hrvatskoj. Sretna sam što ću moći publici u Dubrovniku približiti svoju priču i selektirane proizvode koje vrijedno pripremam sa svojom Oš kolač ekipom. Ako me pitate što moraju probati na Bavarinu, moj odgovor je sve, haha! No, svakako bih preporučila Deboto Jaffu, kombinaciju naranče i čokolade u najsočnijem biskvitu i čokoladnim ganache-om."nadodaje simpatična Tea koja je ovoga puta s nama odlučila podijeliti recept za super sočni čokoladni kolač s rogačem i narančom od kojeg nam već i pri samom čitanju sastojaka rastu zazubice!



Za ovu slasticu vam je potrebno:

- 200 g 55% čokolade
- 225 g maslaca
- korica jedne naranče
- 2 g soli
- 10 g kakaa
- 75 g tostirani, mljevenih badema
- 75 g mljevenog rogača
- 6 jaja
- 150 g šećera

Postupak:

Otopiti čokoladu, maslac, koricu naranče i sol na pari, a zatim u zasebnoj zdjeli prosijati kakao, dodati rogač i bademe. U otopljenu čokoladu i maslac (paziti da nije prevruće!) dodati žumanjke i umiksati šećer s bjelanjcima. U čokoladu dodati suhe sastojke i umiješati snijeg. Peći cca pola sata na 180 stupnjeva ili dok čačkalica ne izađe suha (možda će ostati koja mrvica jer je kolač bez brašna i poprilično vlažan).

Ulaz na Bavarin je podsjetimo besplatan, a za isti vam ne treba ni putovnica, iako garantiramo da će te ovo gastro putovanje pamtiti još dugo!

Foto: PR
Objavljeno: 06.10.2022. u 13:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p