GASTRO

Imamo recept za ukusan sladoled u kojem možete uživati bez grižnje savjesti

Sladoled u kojem će uživati baš cijela obitelj!

Topli i sunčani dani kao da polako najavljuju da je ljeto iza ugla, pa tako na svakom koraku tražimo osvježenje. Jedno od najčešćih i definitivno najslađih načina za osvježiti se su hladni deserti, a od kojih je sladoled kao takav zasigurno najomiljeniji. Iako smo sigurni da imate svoju najdražu varijantu kupovnog sladoleda, pravo je vrijeme da kušate i neke domaće alternative koje će vas sigurno osvojiti na prvu!

Možda izrada domaćeg sladoleda na prvi pogled djeluje kao vrlo kompliciran i dugotrajan proces, to zaista nije tako. Prednost ovakvih sladoleda je ta što u sebi sadrže znatno manje šećera od klasičnih kupovnih sladoleda, pa tako u njima možete uživati bez grižnje savjesti jer ipak ljeto samo što nije pokucalo na naša vrata. Također, pored toga što su zdravi jer su najčešće bazirani na voćnim kombinacijama, nevjerojatno su ukusni te u svega nekoliko minuta posla možete napraviti pravo obiteljsko pakiranje sladoleda!

Sastojci:

- 400 grama kiselog vrhnja
- 2 žlice meda
- 300 grama šlaga
- 700 grama smrznutog voća po izboru (šumsko voće, borovnice, jagode...)

Priprema:

Za početak kiselo vrhnje pomiješajte s medom, a zatim u smjesu dodajte šlag. Zatim odmrznite voće po izboru jer ćete ga tako lakše usitniti, te ga pomiješajte s dobivenom smjesom od vrhnja i šlaga, u blenderu ili štapnim mikserom. Kada se sve sjedini u kompaktnu smjesu, sladoled stavite u plastičnu posudu i zamrznite. Da bi postigli sladolednu teksturu, ovaj desert je najbolje ostaviti minimalno šest sat u hladnjaku na smrzavanju, a potom je sladoled spreman za posluživanje!

Foto: Instagram, Pexels
Objavljeno: 10.06.2021. u 13:32
Tagovi: ljeto, sladoled

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p