GASTRO

Imamo savršen recept za cheesecake kolačiće s jagodama koje morate isprobati!

Desert koji ćete obožavati

Napokon je stigla sezona jagoda, a to znači samo jedno: Vrijeme je da se bacimo na pripremu slatkih zalogaja s najdražim nam sezonskim voćem! A s obzirom da u njima ne možemo uživati baš dugo, brže bolje smo se bacili na potragu recepata i planiranje načina na koji ćemo ove sezone jesti ovo ukusno, a itekako zdravo voće...

Osim klasičnih keksića i kolačića koje u kombinaciji s jagodama zaista obožavamo jesti, ovoga puta smo odlučili eksperimentirati i pripremiti nešto posebnije keksiće kakve još niste probali, a čiji će vas okus osvojiti već na prvi griz! Riječ je o slatkim, osvježavajućim i nevjerojatno mekanim keksićima u cheesecake varijanti s dodatkom, pogađate, jagoda! Ovi mekani keksići okusom podsjećaju na kojekakav kolač ili tortu, a sve zbog svog mekanog punjenja koje će bez imalo sumnje osvojiti i srca onih koji inače i ne preferiraju hrskave kekse. Za pripremu keksića potrebno vam je samo 20 minuta, a recept pronađite u nastavku:


Sastojci:

1 šalica maslaca (može i veganski)
150 g bijelog šećera
50 g smeđeg šećera
1 jaje
1 bjelanjak
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žlica sode bikarbone
prstohvat soli
330 g brašna
pola šalice narezanih svježih jagoda
150 g krem sira
30 g šećera u prahu

Upute:

Za početak uzmite posudu i električnim mikserom umutite krem sir zajedno sa šećerom u prahu dok se smjesa ne poveže. Na papir za pečenje položite 10-12 žlica kremastog sira i stavite u zamrzivač na najmanje 60 minuta. Potom pripremite dva pleha za pečenje obložena papirom i ostavite sa strane. Pomiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu, a u posebnoj posudi pomiješajte šećer i maslac te svemu dodajte jaja i ekstrakt vanilije. Potom dodajte svemu smjesu brašna soli i sode i promiješajte dok se smjesa ne poveže. Ubacite jagode i lagano ih umiješajte.


Potom na plehove obložene papirom za pečenje stavite po 12 većih žlica pripravljene smjese. Svaki ''kolačić'' žlicom pritisnice po sredini kako bi se stvorilo ulegnuće. Zatim uzmite zamrznuti sir i u svaki kolačić stavite po jedan komad. Pripazite da pritisak ne bude prejak kako se keksi ne bi raspali prilikom pečenja. Možda će vam se učiniti da je smjesa preljepljiva, ali ne brinite jer točno takva mora biti!Sve skupa vratite u hladnjak na 30 minuta, a potom stavite peći na maksimalno 180 stupnjeva, na 15-20 minuta! Kada kekse izvadite iz pećnice, pričekajte barem 15 minuta prije konzumacije! U slast!

Foto: Instagram
Objavljeno: 05.04.2022. u 11:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p