GASTRO

Imamo savršen recept za Starbucksovu verziju kruha od bundeve koju morate probati!

Delicija koja nas je osvojila na prvi griz
Rujan je stigao, a s njim i omiljeni okus jeseni među kojima se svakako ističe onaj od sve popularnije i veoma zdrave bundeve! Stoga, vrijeme je da se prepustimo čarima ovog šarenog mjeseca i uživamo u divnim receptima koji koriste ovu zdravu i ukusnu namirnicu.

I dok se Starbucks priprema za svoju već tradicionalnu sezonsku ponudu kave i kruha s okusom bundeve, odlučili smo s vama podijeliti njihovu tajnu recepta za spomenuti kruh koji će vas neodoljivo podsjećati na originalnu Starbucks deliciju, no u nešto zdravijoj i, možemo slobodno reći, ukusnijoj varijanti. Recept je izrazito jednostavan, a rezultat je savršena poslastica za jesenske dane: 
 
Sastojci:

1 šalica pirea od bundeve (svježe pripremljenog ili iz konzerve)
2 jaja
1/2 šalice maslinovog ulja
1/4 šalice meda
1/4 šalice smeđeg šećera
1 žličica vanilin šećera
1 i 3/4 šalice brašna (možete koristiti i cijelo pšenično brašno)
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1/2 žličice cimeta
1/2 žličice mljevenog klinčića
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/2 žličice đumbira u prahu
1/2 šalice orašastih plodova po izboru (npr. orasi ili lješnjaci), nasjeckanih

Upute:

Ogulite bundevu, narežite je na kockice i kuhajte dok ne omekša. Zatim je usitnite u blenderu ili gnječilicom za pire. U velikoj zdjeli potom pomiješajte pire od bundeve, jaja, maslinovo ulje, med, smeđi šećer i vanilin šećer. Miješajte sve dok ne dobijete potpuno glatku smjesu.
 
Smjesi dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i začine (cimet, klinčić, muškatni oraščić, đumbir) u smjesu s bundevom. Lagano promiješajte sve sastojke dok se tijesto ne sjedini. Na kraju dodajte nasjeckane orašaste plodove i sve skupa lagano umiješajte.

Premažite kalup za kruh maslacem ili prekrivenim papirom za pečenje. Prelijte smjesu u kalup i poravnajte površinu. Stavite kalup u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite kruh od bundeve 45-55 minuta. Nakon pečenja, ostavite kruh da se ohladi prije nego ga izrežete na kriške i poslužite. U slast!
Foto: Instagram
Objavljeno: 03.09.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p