GASTRO

Imamo savršen recept za vruće dane: Limun mojito od 3 sastojka koji je gotov u trenu

Popularan i jednostavan ljetni koktel

Kokteli su definitivno pića u kojima uživamo tijekom vrućih ljetnih dana, iako je to češće na terasi omiljenog bara, nego kod kuće, mi imamo recept koji će to promijeniti. Riječ je o varijaciji jednog od najpopularnijih koktela – mojita. Za ovaj osvježavajući koktel trebaju vam samo tri sastojka i otprilike isto toliko minuta pripreme.

Za ovu jednostavnu verziju trebaju vam samo tri glavna sastojka: limun, mineralna gazirana voda i bijeli rum. Priprema ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu zbog čega je ovo idealan koktel u kojem možete uživati kod kuće i lako servirati na raznim druženjima.


Kao što smo rekli za pripremu će vam trebati sok od limun, gazirana voda i bijeli rum, uz to će vam još biti potrebni svježi listići mente, šećer u prahu i naravno led. Jedan od trikova za savršen mojito je koristiti šećer u prahu jer će se bolje otopiti u hladnoj tekućini i nećete imati onaj ružni osjećaj kada samo zrnca šećera prolaze kroz slamku.

Priprema

Za početak u čašu stavite 6 do 7 listića mente i četvrtinu limuna, malo soka od limuna te jednu žličicu šećera. Sastojke u čaši pritisnite polako i snažno nekoliko puta, ta ovo možete koristiti običnu pjenjaču ili drvenu žlicu koju sigurno imate kod kuće. Važno je da sastojke na dnu čaše ne miješate i ne drobite pretjerano jer će se tako osloboditi gorčina limuna i uništiti menta. Nakon što ste pravilno zgnječili ove sastojke, dodajte jedan shot ruma i led, a ostatak čaše ispunite mineralnom gaziranom vodom te sve lagano promiješajte žlicom.

Ono što volimo kod ovog koktela je i to što ga lako možete pretvoriti u mocktail, odnosno bezalkoholni koktel. Sve što trebate je preskočiti rum u koracima. Tako ćete dobiti osvježavajuće citrusno piće s aromom mente, savršeno za one najvruće dane.

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.06.2023. u 10:44
Tagovi: kokteli

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p