GASTRO

Imamo sjajan recept za najfinije kekse s vrućom čokoladom koje morate isprobati!

Jednostavan recept koji će vas oduševiti

Ima li što bolje od prohladnih večeri provedenih na kauču uz šalicu vruče čokolade s nezaobilaznim marshmallowsima koji se doslovce tope u ustima? Rekli bismo da nema, osim ako se radi o čokoladnim, izrazito mekim keksima ukrašenim marshmallowsima koji doslovce ''kriju'' vruću čokoladu, a u koje ćete se zaljubiti već na prvi griz!

Ovi vrlo jednostavni čokoladni keksići čvrsti su oko rubova, mekani u sredini i okusa su - tople čokolade! A uz dodatak marshmallowsa i komadiće omiljene nam čokolade koji se zajedno rastapaju i tvore pravu rapsodiju okusa, sigurni smo kako ćete ovaj recept pripremati još mnogo puta. Bez obzira na to tražite li idealnu slasticu za rođendane i slična okupljanja, ili jednostavno tražite ukusan, a ipak nešto drugačiji desert kojom ćete se počastiti na kraju napornog tjedna, s ovim jednostavnim receptom nećete pogriješiti!

Sastojci:

Pola šalice neslanog maslaca
300 grama čokolade
200 grama šećera
3 velika jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
25 grama prirodnog kakaa u prahu
200 grama brašna
1 žlica praška za pecivo
prstohvat soli
komadi/kocke čokolade po izboru (20 komada)
oko 12 velikih marshmallowa, prerezanih na pola

Priprema:

U srednje veliku zdjelu stavite maslac zajedno s čokoladom i zagrijte dok se ne otopi. U drugu posudu stavite smeđi šećer, jaja i vaniliju te miksajte električnim mikserom na srednjoj brzini dok se smjesa ne sjedini (otprilike jednu minutu). Potom smjesi dodajte ohlađenu čokoladnu smjesu i sve skupa dobro pomiješajte.



Svemu dodajte kakao prah, brašno, prašak za pecivo i sol te miksajte jednu minutu. Zdjelu prekrijete plastičnom folijom i stavite u hladnjak na dva sata. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pripremite lim za pečenje i obložite ga masnim papirom. Koristeći dvije žlice oblikujte ''brežuljke'' od tijesta i poslažite ih na lim. Pazite da ostavite razmak između keksića!

Kekse ''poravnajte'' i pecite oko 10 minuta, dok se rubovi ne stvrdnu. Ako vam se čini da su keksi nedovoljno pečeni i sjajni u sredini, ne brinite jer upravo tako trebaju izgledati za sljedeći korak: Svakom keksiću dodajte jedan komad čokolade na način da ga postavite u sredinu i lagano pogurate prema dolje da ''potone''.



Na vrh svakog komadića čokolade stavite polovicu marshmallowa te također gurnite prema dolje kako bi se priljepio.Vratite lim za pečenje u pećnicu i pecite oko 5 minuta, sve dok se marshmallowsi ne ''napuhnu''. Pripazite da ne porumene jer je to prvi znak da se vaš keks pepekao!

Ohladite 10 minuta prije konzumiranja i uživajte! :)

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.01.2022. u 14:38
Tagovi: recepti, desert

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p