GASTRO

Imamo sjajan recept za Zebra palačinke koje su ovih dana osvojile društvene mreže!

Recept koji osvaja svojim izgledom, ali i okusom!

Za palačinke slobodno možemo reći da spadaju u kategoriju najpopularnijih slastica na svijetu te su uvijek tu u kriznim situacijama kada se poželimo slatkoga, a nemamo baš puno vremena za pripremanje nešto zahtjevnijih recepata. Koliko su palačinke popularne najbolje potvrđuju i razni načini njihove pripreme, pa ih tako volimo jesti sa slatkim ili slanim dodacima, preljevima i punjenjima te su odličan izbor u bilo kojem trenutku dana...

Verzija palačinki ima upravo onoliko koliko ima i njihovih ljubitelja, pa je gotovo nemoguće nabrojati baš sve varijante. Definitivno najpopularnije su klasične zamotane, zatim američke, savršeno mekane japanske i minijaturne danske palačinke, a u posljednje vrijeme sva pažnja je na Zebra palačinkama. Riječ je o palačinkama koje su posebne zbog svojih šara koje zaista nalikuju na zebrin uzorak, a tajna je u miješanju dviju smjesa, one klasične bijele i smjese od kakaa, čime se stvara njihov efektan izgled. Priprema ovih palačinki mrvicu je zahtjevnija od pripreme onih klasičnih, no krajnji rezultat je svakako vrijedan truda!

Sastojci:

- 3 jaja
- 2 velike žlice šećera
- 250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
- 350 ml mlijeka
- 1 dl mineralne vode
- malo soli
- 2 žličice ulja
- pola žličice ruma
- 2 žlica kakaa
- 1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje



Priprema:

Za početak pjenasto umutite cijela jaja, a zatim dodajte ulje, mlijeko i mineralnu vodu te sve izmiješajte dok ne postignete čvrstu smjesu. Uz neprestano miješanje pjenjačom polako dodajte brašno, a zatim prstohvat soli i ruma, kako biste spriječili upijanje ulja. Zatim dio smjese (oko 1/4) odvojite u drugu zdjelu i dodajte kakao te sve zajedno izmiksajte dok ne postignete homogenu smjesu. Kakao smjesu stavite u pumpicu ili slastičarsku vrećicu, dok se na laganoj vatri peku klasične bijele palačinke. Kada su palačinke na pola pečene, krenite s dodavanjem kakao smjese u krug, a možete napraviti i neke druge šare po želji. Nakon što su palačinke gotove, možete ih ukrasiti dodatno šećerom u prahu ili ih pripremiti s omiljenim namazima!

Foto: Instagram, Pexels
Objavljeno: 26.01.2021. u 15:07
Tagovi: desert, palačinke

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p