GASTRO

Intervju: Ivana Boras (Klopa s klupa)

‘Hrana s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti nezdrava’
 
Po uzoru na svjetske trendove, u Zagrebu će sljedeću subotu, 27. rujna, od 18 sati početi prvo street food događanje simpatičnog naziva Klopa s klupa - i to na predivnom Dolcu. Organizatori, agencije Projektil i Señor, ovim projektom žele prikazati kako se povrće i voće koje se prodaje u jutarnjim satima, popodne i navečer može pretvoriti u fina i zdrava jela. Što ćemo sve u subotu pronaći na klupama otkrit će nam Ivana Boras.
 
Što je Klopa s klupa i zašto ste odlučili pokrenuti ovaj projekt?

Klopa s klupa je fini projekt koji donosi domaće i internacionalne zalogaje u središte grada Zagreba - na Dolac. Projekt smo pokrenuli jer smo i sami ljubitelji raznolike hrane, a i kuhanje nam nije mrsko. Street food događanja trend su u svijetu, zagrebačke tržnice sinonim su za zdravu hranu, a Zagrebu je pak potreban projekt koji će razveseliti građane i pružiti im maštovitu, ukusnu, zdravu i povoljnu hranu na jednom mjestu.

 
Koja će se klopa naći na klupi?

Na klupi ćete naći zalogaje iz cijelog niza restorana: Lari&penati, Klopa Perica, Kulinarijat, La Štruk, Baranjska citadela, Saft, Ginger sushi, Klub književnika, Amélie, Cukeraj, Delicija Libanesi, Wok by Matija, Pani Zagreb… Želja nam je da sa sljedećim događanjem raste i broj ugostitelja, a svi koji se mogu kvalitetno predstaviti u street food konceptu mogu nam se javiti.

Hoće li ovaj projekt ‘stvoriti’ novu kulinarsku scenu?

Iako sada ‘klasični restorani’ zaziru od uključivanja street food jela u svoju ponudu, sigurna sam da će ih projekt potaknuti na drugačije razmišljanje te da će zdrava hrana s nogu biti odabir svih dobnih skupina.

Klopa s klupa mogla bi postati meka za ugodna druženja te novi lifestyle centar. Hoće li se projekt nastaviti?

I mi se nadamo da će biti tako. Nakon pilota (27. rujna) pripremamo novu sezonu Klope s klupa – i to bar jednom mjesečno, iako ne vidimo razlog zašto to ne bi bilo tjedno događanje kao u nekim drugim metropolama. Potencijala ima mnogo, ali ono što je najvažnije sada je da nas što više ljudi podrži i dođe na Dolac.
 


Objavljeno: 19.09.2014. u 11:49
Tagovi: hrana

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p