GASTRO

Iskoristite maline za odličan ljetni desert

Tihana Koprek vam predlaže souffle od maline i bosiljka
souffle 
Souffle je desert koji je genijalan u svom čokoladnom obliku, no s obzirom na to da je ljeto i naši organizmi zahtijevaju nešto laganije sastojke, odlučila sam spojiti maline u kojima trenutno možemo uživati do mile volje s odličnim začinom, bosiljkom.

Najbolje je da souffle pečete u keramičkim posudama, ali ako ih nemate možete koristiti i šalice.
 
Sastojci za 4 soufflea (promjer posude 10 cm):

375 g malina
190 g šećera
40 g brašna
2 bjelanjka
23 g šećera u prahu
 
souffle 
souffle 
Maline promiješati sa šećerom i staviti na laganu vatru da se prokuhaju. Tu i tamo promiješati. Brašno pomiješati s dvije do tri žlice vode u pastu i kad maline zavriju dodati i miješati dok se ne zgusne. Prelivati na sitno cjedilo i propasirati kako bi se odvojio pire od koštica maline. U pire dodati par listića bosiljka, promiješati i staviti u hladnjak na oko sat vremena da se ohladi.

Pripremite kalupe za souffle tako da ih premažete maslacem i dobro prekrijete šećerom. Sva površina mora biti premazana i pokrivena šećerom. Bjelanjke miksati i čim se zapjene lagano dodavati šećer te miksati dok ne postane čvrsti snijeg.
 
Pećnicu zagrijati na 150 stupnjeva. Iz pirea izvaditi listiće bosiljka i lagano špatulom povezati s polovicom snijega ob bjelanjka. Lagano dodavati drugu polovicu i špatulom miješati dok se sve ne poveže i dok se više ne vide tragovi bjelanjka. Puniti kalupe do samog vrha.
  
Peći 14 minuta. Oko desete minute souffle će se već lagano dizati. Ako ga pečete 14 minuta, izvana će biti čvrst, a iznutra kremast.
 
souffle 
souffle souffle 
  
Lagano posipajte šećerom u prahu i poslužite odmah, najbolje s kuglom sladoleda :)

Tihana Koprek
Objavljeno: 14.06.2015. u 10:07

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p