GASTRO

Isprobajte cupcakese s pistacijama i malinom

Proljetna verzija omiljenih kolačića
Isprobajte cupcakese s pistacijama i malinom
Jedna prava proljetna verzija neodoljivih cupcakesa stiže u kombinaciji pistacija i maline. Preporuka za ovaj recept je napraviti domaću pastu od pistacija kako bi se ona bolje ukomponirala u kremu, no možete koristiti kupovnu u slučaju da nemate prikladne blendere.

Sastojci za pastu od pistacije:
1. 125 g pistacija
2. 30 g mljevenih badema
3. 60 g šećera
4. 25 g vode
5. 2 žlice ulja

Priprema paste:
1. Pistacije očistiti od ljuske i staviti na pleh te peći oko 15 minuta na 150 stupnjeva.
2. Ohladiti i očistiti smeđe ljuske najbolje što možete.
3. U manju posudu staviti šećer i vodu. Na laganoj vatri izmiješati i pustiti da se rastopi te da dođe do 121 stupanj.
4. Ako nemate termometar, pustite da zavrije na laganoj vatri te da vrije oko 2-3 minute kada će se početi pojavljivati veliki mjehuri.
5. Tada brzo dodati očišćene pistacije i miješati da se kristaliziraju.
6. Istresti na pair za pečenje i pustiti da se malo ohladi.
7. Tada staviti bademe i stvrdnute pistacije u blender.
8. Blendati dok se ne pretvori u prah, te lagano blendajući dodati 2 žlice ulja kako bi se pretvorilo u pastu. Blendati morate otprilike 8 minuta.
9. Gotovu pastu možete čuvati u hladnjaku do 6 mjeseci.

Isprobajte cupcakese s pistacijama i malinom
Isprobajte cupcakese s pistacijama i malinom
Sastojci za biskvit:
1. 150 g maslaca
2. 300 g brašna
3. 260 g šećera u prahu
4. 2 jaja
5. 1 vanilin šećer ili pola mahune vanilije
6. pola pakiranja praška za pecivo
7. 170 g mlijeka

Sastojci za punjenje od malina:
1. 250 g malina
2. 70 g šećera
3. 60 g maslaca
4. 4 žumanjka
5. 1 žlica gustina

Sastojci za kremu:
1. 100 g maslaca
2. 300 g krem sira (ABC Sir, Philadelphia)
3. 60 g šećera u prahu
4. 75 g paste od pistacija

Priprema biskvita:
1. Miksati maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Prvo na manjoj brzini dok se ne poveže pa oko 2 minute na velikoj brzini.
2. Dodati jedno po jedno jaje i nastaviti miksati na srednjoj brzini da se sve spoji.
3. Pomiješati brašno i prašak za pecivo.
4. Naizmjence s mlijekom dodavati u smjesu koju istovremeno lagano miksate, ali tako da počnete sa suhim sastojcima i završite sa suhim sastojcima.
5. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i pripremiti 12 košarica za cupcakese.
6. Puniti svaku cca 3/4 i staviti na pečenje na oko 25 minuta. Provjeriti s čačkalicom je li pečeno te potpuno ohladiti.

Isprobajte cupcakese s pistacijama i malinom
Priprema punjenja od malina:
1. Maline možete uzeti svježe ili zamrznute.
2. Staviti u posudu te ih zagrijati na srednjoj temperaturi dok se ne spoje i puste sok.
3. Procijediti kroz sitno cjedilo da se maknu sjemenke. Trebalo bi vam ispasti oko 120 g pirea od malina.
4. Izmiksajte žumanjke te ih stavite sa svim ostalim sastojcima na laganu vatru.
5. Miješajte konstantno dok se punjenje ne zgusne.
6. Preliti u posudu i pokriti prozirnom folijom direktno na punjenje da se ne stvori kora.

Priprema kreme:
1. Miksati maslac sobne temperature dok ne posvijetli. Dodati u to šećer u prahu i nastaviti miksati.
2. Očistiti stranice posude špatulom te dodati hladni krem sir i pastu od pistacije.
3. Miksati 2-3 minute dok sve ne spoji, po potrebi proći špatulom po stranicama da se sve poveže.
4. Ako želite možete staviti i malo više paste od pistacija, probajte kremu pa vidite kako vam se sviđa okus.

Sastavljanje cupcakesa:

1. Svaki cupcake malo zarezati kako biste ih mogli napuniti. (ja to radim s nastavkom za ukrašavanje).
2. Svaki napuniti s malo punjenja od malina te na to staviti kremu.
3. Možete žlicom premazati ili napuniti vrećicu za ukrašavanje sa nastavkom po želji te ukrasiti.

Isprobajte cupcakese s pistacijama i malinom
Tihana Koprek
Just Cake Girl
Objavljeno: 07.05.2017. u 09:39

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p