By Doris Ostreš, 2.6.2023.
Sinoć je i službeno otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala i to na novoj lokaciji, u zelenilu zagrebačkog parka Bundek. Osim što smo uživali u prekrasnom i cozy uređenju te se zabavili uz sjajne glazbene ritmove, kao veliki gurmani obavezno smo zavirili i u bogatu gastro ponudu koja je sve samo ne dosadna i već viđena...
Festival koji već sedam godina osvaja posjetitelje i društvene mreže nastavlja istim tempom, pogotovo kada je kombinacija dobre zabave i ukusne hrane u pitanju. Ove godine gastro priču su ispisali Melkior Bašić i Damir Tomljanović, a nama je posebno za oko zapela kućica pod imenom „Bite of fun by Melkior Bašić“ koji je za Baš Naš jelovnik pripremio čak šest vrsta pizza (stracciatella, spicy, margarita, mortadella, prosciutto, acciughe) te šest vrsta domaće tjestenine. No, ako ste pomislili po čemu tjestenina (koju gotovo svi znamo pripremiti kod kuće) može biti posebna da o njoj i pišemo, onda ovu delikatesu koja se priprema u kotaču od sira morate degustirati!


Nas je na prvu osvojila tjestenina u kolutu od sira koja se priprema tako da se ona skuha, a zatim se priprema u otopljenom siru u izdubljenom kolutu. Ovaj specijalitet, poznatiji u svijetu pod imenom ‘cheese wheel pasta’, osvojio je Instagram, a sada ćete ga konačno moći probati i nadohvat ruke, na Baš Naš festivalu. Iako ima nekoliko alternativa ove tjestenine, nas je osvojila ona s hrskavom pancetom jer pruža savršen omjer hrskavosti i kremoznosti koju očekujemo od tjestenine. Okus zaista priča sto jezika te smo sigurni da ćete tražiti još koju porciju više jer mi jesmo.


Osim ove tjestenine, na Baš Naš festivalu možete isprobati i vrhunske pizze, burgere, wrapove i ostale delikatese zbog kojih se isplati prošetati do Bundeka.


Objavljeno: 02.06.2023. u 15:34