GASTRO

Izabrali smo 3 kućice koje morate posjetiti na ovogodišnjem Adventu

Odluka je bila teška!

Već smo duboko zakoračili u Advent i božićnu čaroliju koju možemo vidjeti na svakom koraku. Najljepši europski Advent ni ove godine nas nije razočarao sa svojom ponudom, bilo da je riječ o impresivnim vizualima ili pak gastro delicijama. Božićne kućice iz godine u godinu izgledaju sve bogatije, a koje tri smo izdvojili, saznajte u nastavku.

I službeno je najljepše doba godine! Advent u Zagrebu ovog je vikenda otvorio svoja vrata svim građanima i izvjesno je kako je zadovoljio kriterije i onih najizbirljivijih. Bogata kulturna, gastro i vizualna ponuda ni ove godine nije razočarala, a mi smo se pobrinuli da vam predstavimo 3 mjesta gdje je možete najbolje iskusiti. Porker House, Sarmagedon i Baba Yaga božićne su kućice u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Porker House
Porker House smjestila se u samom srcu Petrićeve ulice, još nazvanom i 'Craft Street' u blizini Cvjetnog trga. Unutar pomno birane ponude Porker Housea mogu se pronaći 4 burgera s hrskavim krumpirovim pecivom i mesarskim kobasicama zanimljivih naziva: 'Bacon', 'Čvarker', 'Juicy' i 'Fresh'. Mi bismo posebno izdvojili 'Čvarker' čiji će sastojci osvojiti i ona najzahtjevnija nepca. Pikantna kobasica u kombinaciji s kiselom pečenom paprikom, ljutenicom, čvarcima i crvenim lukom izaziva nevjerojatnu rapsodiju okusa. Jednako dobar je i burger 'Bacon' koji je također jedan od glavnih odabira gostiju, a u kojem se isprepliću okusi kobasice, pancete, jaja, krastavaca i majoneze od dimljene paprike.

Sarmagedon
Sarmagedon najbolje je mjesto za ljubitelje tradicionalnih jela smješteno na Klovićevim dvorima, a njihova bogata gastro ponuda zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Kušajte pikantni gulaš od divljači, ili pak takozvanu 'sarmu s nogu' po kojoj je ova šarmantna kućica i dobila ime. Naime, riječ je o sarmi u kruhu idealnoj za sve ljubitelje domaćih tradicionalnih jela koja će nas na trenutak vratiti u dane bezbrižnog djetinjstva. Također kušajte i buncburger koji je sastavljen od komadića bunceka i kiselog zelja u crnom ukusnom pecivu obojenim aktivnim ugljenom. Svratite na plato Gradec i uživajte u blagdanskom šušuru i pregršt gastro delicija iz bogate 'Sarmagedon' ponude.

Baba Yaga
Šetajući po Europskom trgu naići ćete na adventsku kućicu Baba Yaga. No to nije još jedna kućica u nizu. Baba Yaga nudi jedinstvenu adventsku priču koja vam osim toplog blagdanskog ugođaja, nudi i poseban adventski program na dnevnoj bazi. U svojoj bogatoj gastro ponudi, izdvojili bismo juneći burger 'Yaga' posluživan uz brojne priloge poput umaka od pečene paprike ili sira i pancete. Ova kućica također se može pohvaliti i izvrsnim napitcima kao što je 'Gin Grinch' koji se sastoji od Tanqueray gina, limuna, winter spice sirupa, sirupa od bazge i soka od jabuke. Garantiramo vam da će ova bogata ponuda zadovoljiti i najzahtjevnija nepca!

Foto: Zvonimir Ferina, PR, Facebook
Objavljeno: 06.12.2018. u 13:22

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p