GASTRO

Izdvojili smo nekoliko omiljenih terasa na kojima ćemo od sutra konačno uživati u kavi!

Najljepše zagrebačke terase na kojima ćemo upijati baš svaku zraku sunca!

Konačno su nam stigli nešto topliji dani, a upijanje svake zrake sunca nezamislivo nam je bez kave u rukama. Budući da se ne možemo sjetiti kada smo posljednji put uživali u ovom omiljenom ritualu, jako nas je razveselila vijest da se od ponedjeljka otvaraju terase omiljenih kafića i restorana!

Da ne odustajemo tako lako od svojih navika najbolje svjedoče slike koje unazad nekoliko tjedana gledamo, a to je mnoštvo okupljeno na najpoznatijim zagrebačkim lokacijama, s 'coffee to go' u rukama. Iako smo pronašli alternativu koja nas je barem malo podsjećala na život prije korone, moramo priznati da smo se zaista zaželjeli sjedenja na terasi omiljenih kafića, a od sutra će i to konačno biti moguće. U nastavku smo izdvojili nekoliko najljepših terasa u Zagrebu koje su već godinama omiljena adresa svih kavoljubaca!

Velvet

Pomalo skriven, u Dežmanovoj 9, nalazi se Velvet, omiljena adresa brojnih Zagrepčana. Ovo mjesto sjajan je odabir za sve one koji žele piti kavu u nešto mirnijem okruženju, a opet da ste dovoljno blizu samog centra. Zelenilo Tuškanca stvara totalno opuštajuću atmosferu, a osim što možete uživati u kavi i u raznim pićima, također se možete i zasladiti nekom od njihovih slastica.

Swanky Monkey Garden

Za Swanky Monkey Garden nerijetko se kaže da je prava urbana skrivena oaza, za koju znaju samo pravi gradski insajderi. Ova terasa specifična je po tome što se nalazi na samom vrhu hostela, smješten u haustoru Ilice 50 te se sastoji od tri etaže, od kojih posljednja pruža predivan pogled na grad. Swanky Monkey Garden idealno je mjesto za odmoriti se nakon napornog radnog dana, koji se na ovom mjestu, nerijetko zna pretvoriti i u sjajan izlazak!

Jolie Petite Patisserie

Poznato je kako uz kavu najbolje idu slastice, stoga se na ovoj listi mora pronaći i barem jedna slastičarnica. Omiljena adresa mnogima je Jolie Petite Patisserie, smještena na Knežiji (Ujevićeva 17), a koja je osim po svojim slasticama, koje pažnju kradu svojom fotogeničnosti, prepoznata i kao mirna lokacija idealna za obiteljska druženja.

A Most Unusual Garden

Kako mu i samo ime kaže, ova lokacija je sve samo ne obična terasa kafića. Veliki interijer prepun zelenila te kućica na drvetu koja pruža pogled na jednu od najprometnijih ulica u Zagrebu, idealno je mjesto za predah od užurbanog životnog tempa. Osim kave, ova zelena oaza omiljena je adresa i ljubitelja Gin Tonica, pa se nerijetko popodnevno druženje protegne do večernjih sati!

Botaničar

Smješten u samom centru grada, na adresi Marulićev trg 6, vrlo brzo se istaknuo kao adresa na kojoj rado započinjemo svoj dan, organiziramo poslovne sastanke ili se na njegovoj terasi opuštamo vikendom. Budući da glavnu riječ u interijeru imaju upravo biljke, zbog kojih i nosi naziv Botaničar, sigurni smo da će ova zelena oaza postati vaše omiljeno utočište i bijeg od gradske verve.

Foto: Instagram
Objavljeno: 28.02.2021. u 00:00
Tagovi: Botaničar, kava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p