GASTRO

Japanske palačinke gastro blogerice Sandre Rončević morate isprobati!

Omiljeni gastro okusi sezone uz Römerquelle Emotion
Novi Römerquelle Emotion s okusom kupine i limete poslužio je kao inspiracija poznatoj gastro blogerici Sandri Rončević koja je osmislila tri jednostavna recepta za brza i ukusna jela na bazi kupina i limete. Voćne bobice kupine i osvježavajuća limeta idealan su spoj koji osvježava, razbuđuje te izoštrava um, ali i nepce.

Kreativna jela koja je Sandra izradila oživjet će sva vaša osjetila ovog proljeća. Japanske soufflé palačinke s tučenim slatkim vrhnjem, svježim kupinama i javorovim sirupom za predjelo, aromatična salata s piletinom i vinaigrette dressingom s kupinama i limetom za glavno jelo te neodoljiva cheesecake krema s limetom i preljevom od kupinama za desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim.



Baza svakog ovog jela su kupine koje imaju visoku nutricionističku vrijednost, obiluju vitaminom C i vlaknima čime uspješno osnažuju imunitet, te limeta koja sadrži dvije važne tvari za normalnu funkciju organizma - kalcij i folnu kiselinu. Probajte novi okus Römerquelle Emotion, doživite novu emociju i dopustite da Vas inspirira kao Sandru.



Japanske (soufflé) palačinke s tučenim slatkim vrhnjem, svježim kupinama i javorovim sirupom


Sastojci:

Za palačinke (oko 4 komada)
· 2 veća jaja
· 25 g mlijeka
· ½ žličice ekstrakta vanilije
· ribana korica od pola limete
· 35 g glatkog brašna
· ½ žličice praška za pecivo
· 25 g šećera
· biljno (suncokretovo) ulje za pečenje

Za tučeno slatko vrhnje:
· 200 ml slatkog vrhnja
· 1-2 žlice šećera u prahu
· po želji malo ribane korice limete

Dodatno:

· svježe kupine
· javorov sirup
· šećer u prahu

Priprema:

Pripremite smjesu za palačinke: Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjcima dodajte mlijeko i vaniliju pa izmutite pjenjačom. Dodajte ribanu koricu od pola limete te izmiješano brašno s praškom za pecivo (prosijte ga) pa sve dobro izmiješajte. Električnim mikserom izmiksajte bjelanjke u snijeg pa u tri navrata dodajte šećer uz stalno miksanje. Kad dobijete čvrstu, sjajnu smjesu (šaum, meringu) prestanite miksati. Šaum dodajte u smjesu od žumanjaka i to u dva navrata; prvo pjenjačom umiješajte jednu trećinu šauma, a onda i drugu trećinu šauma. Zatim dobivenu smjesu prebacite u zdjelu s ostatkom šauma i pažljivo umiješajte da ne izbijete zrak iz tučenih bjelanjaka.

Ispecite palačinke: Na slaboj vatri zagrijavajte tavu. Neka se tava grije dok pripremate smjesu za palačinke da se polako, ali ravnomjerno zagrije. Zagrijanu tavu premažite uljem pa krenite peći palačinke. Ovisno o veličini tave, pecite po 2-3 palačinke odjednom. Na 2-3 mjesta na tavi stavite po žlicu smjese. Potom na svaku hrpicu dodajte po još jednu žlicu smjese. Ponovite još jednom; na svaku hrpicu stavite po još jednu žlicu smjese. Poklopite i pecite 2 minute, potom na svaku palačinku dodajte po još jednu žlicu smjese, poklopite i pecite narednih 5 minuta. Pažljivo okrenite svaku palačinku (ako su dovoljno pečene s donje strane trebale bi se okretati bez problema, u suprotnom nastavite ih peći još koju minutu), poklopite i pecite još 4-5 minuta. Pečene palačinke prebacite na tanjur na kojem ćete ih poslužiti.

Istucite slatko vrhnje u šlag: U zdjelu izlijte hladno slatko vrhnje, izmiksajte ga električnim mikserom u šlag, dodajte šećer u prahu i sve dobro izmiješajte. Po želji u šlag možete naribati i malo korice limete.

Poslužite palačinke: Stavite prvu palačinku na sredinu tanjura, dodajte žlicu-dvije tučenog slatkog vrhnja i koju kupinu, preko toga stavite drugu palačinku, dodajte još koju žlicu tučenog slatkog vrhnja, dodajte kupine i prelijte javorovim sirupom.
Foto: PR
Objavljeno: 14.05.2019. u 17:24

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p