GASTRO

Jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom svečanom izložbom predstavio nastavak projekta 'Noel Art'

Sjajan spoj umjetnosti i gastronomije

Umjetnost i visoka gastronomija kroz povijest često su bile povezane, a želju da dodatno poveže ove dvije grane vješto je proveo u djelo Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom. Hvalevrijedan projekt 'Noel Art' jučer je svečanom izložbom u Galeriji specijalne policije u Zagrebu dobio svoje drugo izdanje. U izložbi je ovog puta sudjelovalo šest umjetnika: slikarica Ariana Herceg, slikarica Alba Miočev, kipar Matija Plavčić, slikar Krunoslav Stojanovski, slikar i ilustrator Dominik Vuković i slikarica Nataša Vuković.

“Započeli smo s Noel Art projektom vođeni vizijom da je gastronomija umjetnost i umjetnost je povezivanje gastronomije, vizualne umjetnosti, umjetnika, gostiju, servisa i kuhinje. U Noel Art projektu je sudjelovalo jedanaest umjetnika s kojima smo ostvarili zaista izuzetnu suradnju. Svaki umjetnik je donio nešto drugačije i kreativno sa sobom i kroz svoje radove je započeo posebnu interakciju s gostima. Htjeli smo da naši gosti dožive zanimljiv organoleptički spoj gastronomije i umjetnosti, ne samo kroz razne art sljedove, već i kroz interaktivno slikanje na tanjurima.” – izjavio je Ivan Jug, suvlasnik Noela, sommelier i idejni začetnik Noel Art projekta.

Izložba 'Noel Art' je otvorena u partnerstvu s projektom Raise The Bar kojim Coca-Cola HBC Adria od 2019. potiče izvrsnost u ugostiteljstvu.“Ugostiteljstvo u svojoj srži podrazumijeva pružanje jedinstvenog iskustva, a Noel Art je upravo u tome uspio, prateći svjetske ugostiteljske trendove uključivanjem umjetnika u proces stvaranja jedinstvenog iskustva za goste. Ponosni smo što je Raise the Bar drugu godinu za redom dio projekta Noel Art koji povezuje hrvatsku ugostiteljsku i umjetničku scenu kako bi stvorio novi izričaj u kojemu su gastronomija i umjetnost nerazdvojivi.“ – istaknuo je Filip Verbanac, direktor Odjela za jaka alkoholna pića, ugostiteljstvo Coca-Cole HBC za poslovnu jedinicu Adria.Posebno za ovu prigodu, osmišljena su dva originalna koktela s Macallan viskijem, u kojima su gosti uživali zajedno s finim Noelovim zalogajima.

Izložbu možete pogledati do 19.12.2023., u Galeriji specijalne policije, na adresi Trg žrtava fašizma 1, Zagreb, a sva izložena djela mogu se i kupiti za privatno vlasništvo.

Foto: Coca-Cola HBC
Objavljeno: 11.12.2023. u 14:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p