GASTRO

Jedinstvena gastro avantura u kojoj ćete poželjeti sudjelovati

Doznajte sve o prvoj domaćoj pop-up večeri
gypsy table
Biste li se voljeli naći na večeri koju je za vas osmislio i pripremio vrhunski chef, pri tom je koristio najbolje lokalne namirnice, i sve to na, potpuno neočekivanoj, neobičnoj lokaciji koja je za ovu priliku posebno dekorirana te cijelo gastro iskustvo pretvara u nezaboravan događaj?

Ako je odgovor afirmativan, tada vas moramo upoznati s Gypsy Table, prvom hrvatskom tematskom pop-up večerom. Po prvi puta održana prije nekoliko dana u Dubrovniku, autorski je projekt Richarda Gruice, chefa i osnivača Captivating Croatia i Croatia Food Tour te dubrovačkog chefa Damira Šarića. Nakon što je radio za neke od najboljih chefova u SAD-u, ali i samostalno vodio mnoge kuhinje restorana, Richard je osnovao Good Eats and Meets, najveću gastro grupu u SAD-u u sklopu koje je kroz posljednjih osam godina organizirao preko tisuću evenata. U istu se avanturu, uz pomoć chefa Damira Šarića, koji je svoj talent tesao u Michelinom nagrađenim restoranima, odlučio otisnuti i na hrvatskom tlu.

gypsy table
gypsy table
gypsy table
Početna je ideja bila prezentirati najbolje hrvatske kuharske talente i najkvalitetnije u redovima domaćih proizvoda, no projekt je izrastao u događaj koji tetoši sva osjetila. Kao prva domaća serija pop-up večera, Gypsy Table nudi jednokratne gastro evente koji se organiziraju svaki put na drugoj lokaciji, u različitim dijelovima Hrvatske, s time da točnu adresu i jelovnik gosti dobivaju tek 48 sati prije održavanja večere.

Neočekivana lokacija dolazi u kombinaciji s vrhunskim delicijama sastavljenim od lokalnih namirnica, u suradnji s lokalnim proizvođačima, vinarijama, craft pivnicama i inim. Uz to, svaki održani Gypsy Table će imati i humanitarnu notu, pa će se dio zarade donirati lokalnoj dobrotvornoj udruzi. Prvi održani Gypsy Table je tako sredstva donirao skloništu za životinje Žarkovica.

gypsy table
Želite li sami kušati vrhunske domaće specijalitete u probranom društvu uz svjetlost svijeća u, primjerice, vrtu drevnog samostana ili pak na vrhu brežuljka, svoje mjesto na sljedećoj Gypsy Table večeri možete rezervirati na službenoj stranici.

gypsy table
gypsy table
gypsy table
gypsy table
gypsy table
gypsy table
gypsy table
gypsy table

M.M.
Foto: Fabijan Drnas
Objavljeno: 21.09.2016. u 11:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p