GASTRO

Jedno ljupko mjesto na Visu kao sinonim hedonizma

Skriveni mediteranski vrt s daškom Španjolske

Lola bar
Mnogo ne treba za sreću na Visu. Jedan ručnik, sunčane, i nakon fine spize, "smjer najljepša plaža". A njih, hvala Bogu, ima na biranje. Hedonizam se, onaj pravi otočni, u svojoj najjednostavnijoj formi, ovdje može rezati nožem po zraku, a pravo malo utjelovljenje istoga ušuškalo se iza jednih zidina u samom gradu Visu.

Konoba & bar Lola nije novost na gastro sceni ovog otoka, no svakako je jedna od onih adresa koju treba često spominjati. Mediteranski vrt iz kojeg se šire omamljujući mirisi, što oni iz kuhinje, što oni iz vrta, predstavlja pravu skrivenu oazu u kojoj se traži zaklon od sunca, ali i svakodnevne životne rute. Lola  je tako ispunjena mnoštvom detalja s primjesom romantike i španjolske eklektike za koju je, vjerujemo, zaslužan nježniji dio vlasničkog para, porijeklom iz Španjolske.

Lola bar Vis
Lola bar Vis
Lola bar Vis
lola bar vis
Zaigranost je prisutna u uređenju Lole, baš kao i na jelovniku. Dok prostor ispunjavaju cvjetni uzorci, lampioni, svijeće, mnoštvo biljaka i teglica te namještaj neodoljivog vintage prizvuka, jelovnik je satkan od domaćih specijaliteta s daškom Španjolske i filozofija njenih tapas barova, no baziranih na lokalnim, sezonskim namirnicama.

Boemska sofisticiranost bara koji je viški vrt zauzeo još 2012. hvaljena je od samih početaka djelovanja, pa su tako epitete odnijeli sitni zalogajčići i domaća peciva u znak dobrodošlice, posvećenost detaljima, kao i ponuda vina ili pak toplina osoblja. U slučaju da ste u prolazu, nemojte propustiti provjeriti sami sve pozitivne retke ispisane o Loli. Ljupki vas vrt čeka na adresi Matije Gupca 12.

Lola bar Vis
Lola bar Vis
Lola bar Vis
Lola bar Vis
lola bar vis
lola bar vis
Lola bar Vis
Lola bar Vis
Lola bar Vis

M.M.
Foto: Facebook
Objavljeno: 24.06.2017. u 10:11
Tagovi: bar, restoran, Vis

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p