GASTRO

Jednostavan recept za fritule s džinom koji morate kušati

Omiljena slastica u nešto drugačijoj verziji!

Kada bismo morali izdvojiti jednu slasticu koja obilježava zimu i cijelu blagdansku atmosferu, onda bi to definitivno bile fritule. Ova domaća slastica koja nalikuje krafnama u ovo doba godine može se pronaći na gotovo svakom koraku, no ako vam je njezina standardna verzija pomalo dosadila, uvijek možete napraviti nešto inovativniju i to unutar vlastite kuhinje, a za što vam je potrebno samo malo gina!

Za gin možemo reći kako je definitivno obilježio naše ljetne dane, no ova ljubav se nije završila dolaskom nešto hladnijih dana, pa tako možete pronaći kuhani gin koji sjajno grije u ove hladne dane ili pak božićne kuglice unutar kojih se nalazi mini verzija ovog popularnog pića. Ovom trendu nisu odoljeli niti klasične, domaće slastice koje su svoju nešto moderniju verziju pronašle upravo u ginu, a čiji jednostavan recept potražite u nastavku!

Sastojci:

- 3 jaja
- 2 i pol paketića vanilin šećera
- 5 dcl jogurta
- prstohvat soli
- 2 žlice džina
- 3 žličice šećera
- 25 žlica glatkog brašna
- 2 paketića praška za pecivo
- ulje

Priprema:

U jednoj zdjeli pomiješajte jaja, jogurt, džin, a u drugoj preostale suhe sastojke. Zatim u tekuću smjesu dodajte preostale suhe sastojke, polako miješajući dok ne postignete glatku smjesu. Nakon što ste sve dobro promiješali, bez grudica, uzmite dio dobivene smjese na žlicu te ju polagano spustite u vruće ulje. Temperatura ulja treba biti vruća, no ne previše kako vam fritule ne bi prebrzo potamnile te u sredini ostale sirove. Kada fritule poprime boju, izvadite ih i položite na posudu obloženom papirnatim ručnikom, kako biste upili višak masnoće. Na kraju ih posipajte šećerom u prahu ili premažite Nutellom!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 15.12.2019. u 00:00
Tagovi: krafne

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p