GASTRO

Jednostavan recept za kolač s pudingom i bananom koji se ne peče!

Odličan recept koji će vas oduševiti!

Dolaskom toplijih dana logično je da sve više naginjemo osvježavajućim slasticama, ali to ne znači da se potpunosti moramo odreći nekih od najdražih sastojaka. Kombinacija čokolade i voća je bez imalo razmišljanja jedna od najdražih, a pridodamo li tome i činjenicu da se radi o kolaču koji se ne peče, nema baš nikakvog razloga da ga ne isprobate već danas.

Riječ je o kolaču čiji je glavni sastojak puding, a nadopunjen je bananama i keksima. Naime, užurbana svakodnevica nerijetko nam ne dopušta da u kuhinji provodimo onoliko vremena koliko bismo možda htjeli i upravo zato, brzi kolači koji se ne peku nameću se kao savršeno rješenje. Budući da je pred nama vikend, sjajan je trenutak da baš danas probate i sami napraviti ovaj iznimno jednostavan desert te obradujete drage ljude, ali i sebe. U nastavku donosimo brzinski recept čije sastojke već sigurno imate u kuhinji!

Sastojci:

- 3 vrećice pudinga od čokolade
- Petit Beurre keksi
- banane

Sastojci po želji:

- mrvice kokosa
- bobičasto voćePriprema:

Prvi korak je odabrati posudu pravokutnog oblika, a zatim u nju posložiti jedan sloj keksiju i na njih sloj narezanih banana. Kada ste to napravili, skuhajte pudinge i pripazite da u smjesi nema grudica. U smjesu pudinga možete po želji dodati kokos ili bobičasto voće, kao i različite arome. Kada su pudinzi skuhani, ravnomjerno ih prelijte preko keksiju i banane te stavite u hladnjak da se kolač stvrdne. Površinu možete ukrasiti i nadopuniti po želji.

Objavljeno: 03.07.2020. u 11:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p