GASTRO

Jednostavan recept za najukusnije kroasane

Recept koji ćete ponavljati!

Vikend je period namijenjen isključivo uživanju u prirodi u društvu najmilijih, no osim aktivnosti, idealan je i za pripremu ukusnih jela koja jednostavno obožavamo. Kroasani su jedan od onih proizvoda kojih se nikada ne možemo zasititi, a oni u domaćoj pripremi još su slasniji zbog ljubavi i pažnje s kojim su napravljeni.

Iako je uobičajeno popodnevne sate koristiti za pripremu ukusnih jela, zašto ovog vikenda vaš doručak ne bi bio poseban. Domaći kroasani su jelo koje ćete dugo pamtiti i koje ćete željeti ponoviti. Iako se možda na prvi pogled može činiti da se radi o kompliciranoj pripremi, iznenadit ćete se koliko je priprema omiljenih kroasana zapravo jednostavna i brza. Baza kroasana je uvijek ista, a eksperimentirati možete s dodatcima, pa se tako odlučiti za čokoladu, marmeladu, bobičasto voće ili bilo koji drugi dodatak koji volite. Ako vam je ipak jutarnja priprema prenaporna jer se želite odmoriti od napornog tjedna, kroasani su savršeni za bilo koje doba dana, stoga pročitajte recept koji smo za vas pripremili i uživajte.

Sastojci:

- 700 g glatkog brašna
- 2-3 žlice šećera
- prstohvat soli
- 450 ml mlijeka
- svježi kvasac ( dva paketića)
- 3 žlice ulja
- 250 g maslaca
- jaje

Priprema:

Za početak je potrebno maslac staviti u frižider da se smrzne te kada je dovoljno hladan mlijeko zagrijati, a kvascu dodati šećer i brašno te 150 ml mlijeka. Kada ste pomiješali navedene namirnice, ostavite tijesto da se digne. Sljedeći korak je prosijati brašno, dodati šećer, sol i ulje te nadignuti kvasac. Sve skupa promiješajte i dodajte ostatak mlijeka te zamijesite tijesto. Tijesto je potrebno modelirati u kuglu i ostaviti da se diže, a jednom kada se je nadiglo, premijesite ga te razvaljajte u pravokutnik. Smrznuti maslac naribajte ravnomjerno po cijelom tijestu, a potom tijesto zarolajte i štrucu duguljastog oblika te prerežite na osam jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u krug te prerežite na četiri dijela; tako ćete dobiti oblik trokuta koji zarolajte u kroasan, premažite jajetom te stavite na papir za pečenje, a zatim u pećnicu. Kroasane pecite na 180°C, 11-13 minuta. Po želji kroasane možete puniti s nutellom ili marmeladom.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 18.05.2019. u 16:44
Tagovi: slastice

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p