GASTRO

Jednostavni keksi od čokolade koji ne debljaju, a gotovi su za manje od pola sata!

Idealna ljetna slastica!

Tijekom ljetnih mjeseci uživanje u svim onim slatkim ‘grijesima’ je nešto pojačano, a to zapravo nimalo ne čudi jer topli mjeseci su period kada želimo maksimalno uživati. Ipak, kako u jesen ne bismo ušli nezadovoljni linijom, valja na vrijeme pripaziti na unos slatkiša ili se pak okrenuti zdravim verzijama koje su vrlo praktične za izradu, a neće utjecati na liniju tijela.

Iako nešto što je zdravo ne znači da je nužno i niskokalorično, recept za ukusne čokoladne kekse koji smo pronašli pokazuje da je moguće bez grižnje savjesti uživati u čokoladnom okusu. O čemu je točno riječ? Naime, kombinacija uključuje zobene pahuljice, bananu i organski kakao kao bazu, a po želji možete dodati i neke druge okuse. Isto tako, recept je iznimno jednostavan, ne potražuje nikakvu dodatnu kuhinjsku ‘opremu’ te ga s lakoćom možete napravit na godišnjem odmoru i uživati u preukusnim čokoladnim keksima.

Sastojci:

3-4 zrele banane
70 g zobenih pahuljica
organski kakao (količina po želji)
agava (količina po želji)
kokos (količina po želji)

Dodatni sastojci:

namaz od kikirikija
zdravi čokoladni namazPriprema:

Priprema ovih ukusnih keksića započinje tako što je u posudi potrebno zgnječiti bananu i to najbolje vilicom kako bi zadržala teksturu i kako ne bi postala previše vodenasta. Zatim je potrebno dodati zobene pahuljice i dobro promiješati. Smjesa treba biti kompaktna, stoga ako primijetite da nije, slobodno dodajte još malo pahuljica kako bi dobila na gustoći. Sljedeći korak je dodavanje organskog kakaa, agave i kokosa. Naime, ovi sastojci nemaju točno određenu količinu jer koliko ćete staviti ovisi o vašim željama. Primjerice, agava je priredi zaslađivač koji nije nužan za ove kekse, a kokos možete zamijeniti s cimetom i sl., dok je organski kakao tu kakao bi keksi ‘postali’ čokoladni. Kada ste dobili odgovarajuću smjesu, u tacnu stavite papir za pečenje i oblikujte plosnate kekse pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva otprilike 20 minuta. Ipak, predlažemo da s vremena na vrijeme provjerite kako se keksi ne bi zapekli, a gotovo keksi nemaju u potpunosti krut oblik, već nešto mekaniji. Kada su keksi gotovo ostavite ih da se ohlade, a po želji dodatno začinite s namazom od kikirikija ili zdravog čokoladnog namaza.

Dobar tek!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 31.07.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p