GASTRO

Jela koja morate probati u ožujku

Gastro kompas by FASHION.HR

gastrokompas 
Nismo ni trepnuli, a ožujak je stigao. Iz dana u dan iščekujemo proljeće, brojimo minute do prvih kavica na otvorenom i zimske namirnice lagano mijenjamo za one proljetne. Bude se i domaći restorani, što daje povoda za veselje i svim gurmanima. 

Kako bismo još malo potpirili to uzbuđenje, obavili smo šetnju jelovnicima restorana i izvidjeli što se to fino krčka u novim i već poznatim kuhinjama. Od finog doručka po kojem se dan poznaje, preko slasnog ručka, pa sve do večera začinjenih desertima za prste polizati, vjerujemo kako će svi pronaći nešto za sebe.

Još jedan pregled najfinijih jela koja bi valjalo probati u ožujku čeka vas u nastavku...
 
Boban 
Boban kavana i restoran
Boban kavana i restoran kultno je ime na zagrebačkoj gastro sceni i adresa uz koju se vežu samo komplimenti kad je riječ o kuhinji. Talijanski se specijaliteti u Bobanu spajaju s modernom tehnikom i domaćom recepturom, a dodamo li vrhunsku vinsku listu i odlične slastice, rezultat je nezaobilazna postaja za doručak, ručak, večeru, ali i brzu kavicu te večernje piće. Naš prijedlog u Bobanu ovog je puta doručak - kremasti omlet s mozzarellom i cherry rajčicom, na tostiranom domaćem kruhu.
 
bistrot 
Bistrot
Poželite li pojesti nešto na brzinu, uputite se u gastro kutak sa svakodnevnom ponudom mediteranskih jela u zagrebačkom ruhu, Bistrot. Nekadašnji kultni Hemingway lounge bar kod HNK nudi odličan Pallo pazzo sandwich od piletine, gljiva, rajčice i tikvica.
 
mali bar 
Mali bar
Mali Bar u Vlaškoj nije potrebno mnogo predstavljati. Bilo da je riječ o pauzi za ručak ili piće nakon posla, ova adresa je nezaobilazna. Dnevni jelovnik uvijek krije posebne specijalitete i svakog se dana nudi niz hladnih i toplih opcija, u skladu sa sezonom i ponudom na tržnici. Jedan od mnogih naših prijedloga jest juha od karfiola s pestom od medvjeđeg luka i lješnjaka s krekerom od sjemenki.
 
bistro 75 
Bistro 75
Mjesto poznato po svojim genijalnim sendvičima na svoj je jelovnik vratilo pašticadu od tune. Nakon što smo guštali u najboljim sendvičima u Zagrebu, pravimo pauzu i u Bistrou 75 se okrećemo ribi, a isto predlažemo i vama.
 
brewdogs 
Brewdogs
Brewdogs u Gajevoj zagrebačka je oaza američke kuhinje, pa se tako ovdje može pojesti dobar burger, rebrica, popiti pivo uz zvukove američkog rocka i bluesa... No da restoran u centru grada nije isključivo muški favorit, dokazuje i naš prijedlog za ožujak - Rucola Beef Wrap koji bi mogao biti i po mjeri nježnijeg spola.
 
binimoto 
Binimoto
Zagrebački Binimoto sushi predstavio je novu Losos salatu koja je dostupna na sve tri lokacije u gradu, a mi nismo mogli ne isprobati je. Riječ je o glaziranom norveškom lososu mariniranom u misu, serviran s bulgurom, crvenom kvinojom, sotiranim povrćem i lisnatom salatom uz osvježavajući dresing od limete, korijandera i maslinovog ulja.
 
fugu & olive 
Fugu & Olive
Za ljubitelje fuzije Japana i Mediterana tu je i Fugu & Olive, sushi restoran u Preradovićevoj ulici. U odličnoj i sezonski prilagođenoj ponudi svježih plodova mora, povrća i voća, obrađenima japanskim tehnikama kuhanja, ovog mjeseca biramo Hosomaki sušenu rajčicu, odnosno sushi koji se sastoji od riže, nori algi i sušene rajčice.
 
zrno bio bistro 
Zrno Bio Bistro
Ono što se svakako mora probati s jelovnika prvog certificiranog 100% organskog veganskog restorana u Hrvatskoj je Cordon Bleu s ručno rađenim seitanom sa Zrno Eko Imanja. Sve je u ponudi Zrna u Medulićevoj jako ukusno i garantirano će zadovoljiti okusne pupoljke i najvećih mesojeda.
 
american bar dollar 
American bar Dollar
Kako sve ne bi ostalo na metropoli, dobro je znati kako je osječki American bar Dollar uveo i jednu novost u svoju ponudu. U odličnom osječkom baru odsad se, osim u hamburgerima, može uživati i u American Noodles.
 
bar bar 
BAR BAR
Riječka posve neobična zalogajnica, šarmantni tapas restoran BAR BAR svakog četvrtka nudi tortilje koje će se posluživati u raznim kombinacijama sastojaka, a mi smo odlučili ne propustiti ih! Svake srijede do 17 sati se pak poslužuju mediteraneo tortiljas, još jedan razlog da potegnemo sve do Rijeke.
 
bokeria 
Bokeria kitchen & wine
U sjajnom splitskom restoranu Bokeria kitchen & wine već se opasno priprema za proljeće. Našu potrebu za osvježenjem su odlučili ugasiti odličnim kultnim koktelima. Predviđanja su kako će Split mule i mediteranski Julep postati nove zvijezde na meniju, stoga ih isprobajte odmah...
 
 
M.M.
Foto: Facebook, BAR BAR foto by Ivan Vranjić, American bar Dollar foto by @eyeguard 
Objavljeno: 08.03.2016. u 13:37

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p