GASTRO

Jela kojima ne možemo odoljeti u veljači

Gastro kompas by FASHION.HR
Gastro kompas by FASHION.HR 
Zakoračili smo u veljaču, mjesec krafni, karnevala, prvih i varljivih naznaka proljeća, ali i mjesec u kojem se sramežljivo bude restorani na obali. Nakon proteklog perioda neumjerenog slavlja, fritula i kuhanog vina, malo smo se pritajili, no kao što mačke u veljači zavodljivo vrte svojim repovima na ulicama, i mi smo počeli očijukati s novim jelovnicima domaćih gastro adresa.

Od doručka koji bi nas natjerao na izlazak iz toplih kreveta, preko najnovijih kreacija domaćih chefova idealnih za nedjeljni ručak, pa sve do najfinijih slastica - ovim jelima teško će biti odoljeti sljedećih dana. U skladu s nadolazećim danom zaljubljenih mnogi restorani riješili su nas i muka planiranja savršenog spoja, ponudivši izvrsne menije i atmosferu uz koje bi se mogla potvrditi i ona stara, o ljubavi koja ide kroz želudac.

Zateknete li se gladni negdje u blizini ovih adresa, predlažemo vam da isprobate sljedeća jela...
 
bistroteka
Bistroteka
Dobar se dan poznaje po doručku, a mjesto koje neće razočarati ponudom istog popularna je Bistroteka u Teslinoj, nedavno nadopunjena i Bistroteka Barom za sve ljubitelje finih koktela i večernjeg druženja. Za doručak nam pak moderni bistro predlaže jednog od favorita gostiju - poširana jaja na tostiranom kruhu s krem sirom, pancetom i špinatom.
 
dežman bar 
Dežman Bar
Poželite li samo fini snack uz čašu vina ili pivicu nakon dugog radnog dana, još jedno zagrebačko trendi mjesto se pobrinulo da želju i utažite. Panceta snack pravi je zimski zalogaj i dokaz da ekipi iz Dežmanovog prolaza ne ponestaje originalnih ideja i sjajne ponude.
 
cantina restoran 
Cantina Restoran
Netom nakon otvaranja, Cantina je osvojila mnoga srca svojim talijanskim specijalitetima. Prva zagrebačka urbana trattorija i fast casual restoran za vrijeme ručka dupkom je pun, a želite li fini ručak po povoljnoj cijeni, chef Nordio će se pobrinuti da vaša osjetila budu itekako zadovoljena. Predlažemo Terre e scogli sa sjeckanim komadićima bifteka, gamberima, mahunama, tikvicama, mrkvom, lukom i češnjakom.
 
binimoto 
Binimoto Sushi
Ako ste pobornik lagane prehrane, zagrebački Binimoto Sushi se pobrinuo da izbora ne nedostaje. Sushi oaza u svojoj je novoj à la carte ponudi predstavila jelo na koje bismo se rado pretplatili - pileća Teriyaki salata sa sočnim komadima piletine mariniranim u slatkastom Teriyaki umaku te serviranim sa svježim rajčicama, zelenom salatom, mladim lukom i sezamom.
 
rocket burger 
Rocket Burger Cafe
Da će i ljubitelji hamburgera u veljači doći na svoje, dokazuje novi meni Rocket Burger Cafea. Razlog da sve dijete bacimo kroz prozor je El Fuego, opako ljuti burger s umakom na bazi Habanero papričica rezerviran samo za one najhrabrije.
 
bistro apetit 
Bistro Apetit
Priznato ime na zagrebačkoj gastro sceni poznati je Bistro Apetit, koji će u veljači biti idealna opcija za obiteljski ručak. S Bistro Apetit Family menija predlažemo vam jelena entrecote s makom, pastrnjakom i cvjetačom.
 
sherrys 
Sherry's Wines & Bites
Još jedna opcija za izvrstan nedjeljni ručak dobro je znana zagrebačka adresa. Sherry's Wines & Bites trenutno diše u znaku Fašnika, pa se tako na fašničkom meniju izdvaja jelo inspirirano Samoborkom Julijom Cantilly, muzom slavnog pisca Stanka Vraza. Volite li delicije s dobrom pričom kao i mi, probajte file pastrve zapečen do hrskave korice na finom, domaćem francuskom briošu, uz tradicionalni umak Cantilly.
 
pantarul 
Pantarul
Jedna dubrovačka adresa ovih je dana otvorila svoja vrata, na radost mnogih. Jedan od noviteta izvrsnog Pantarula je sotirana jetrica s rostijem od krumpira i zimskom salatom, jelo koje se ne propušta nađete li se ovih dana na Stradunu.
 
paesano 
Pizzeria Ristorante Paesano
Dom jedne od najboljih pizza u Zagrebu, Paesano na Laništu izvrsna je opcija za sve ljubitelje talijanskih delicija. Za Valentinovo u elegantnom restoranu pripremaju posebne spojeve svojih najboljih jela i izbor neće biti nimalo lagan, no ono što je obavezno isprobati jest Dolce trio: profiterol, panna cotta s preljevom od šumskog voća i sladoled s kremom od jagoda.
 
mak na konac 
Mak Na Konac
Za sve slatkoljupce, Mak Na Konac po običaju nudi neodoljive slatke bakanalije. Pomaknuti Creme Brulee, a nije sočni je biskvit od lješnjaka koji je ujedno podloga za dvije polukugle od kreme od vanilije, špricane u tamnu čokoladu, spojene kremom od čokolade i čoko mrvicama. Slastici koja dolazi s potpisom Petre Jelenić ne može se reći ne. 
 
kolaccino 
Kolaccino
Ako vas pak put nanese u zagrebačke Gajnice, obavezna postaja je Kolaccino. Tople kremšnite idealna su pratnja prevrtljivoj veljači i sjajno društvo uz kavu...
 
 
M.M.
Foto: Facebook 
Objavljeno: 08.02.2016. u 16:50
Tagovi: Zagreb, hrana, restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p