GASTRO

Jesenski recept za hrskavi kolač od jabuke

Jednostavan i potpuno drugačiji

Jesen je razdoblje koje je poznato po svojim bogatim plodovima, a jabuka je definitivno naš favorit, pogotovo ako se nalazi u kolaču. Recept od jabuke, čiji je glavni adut hrskavost, odlična je ideja za sve one koji nisu vješti u pečenju kolača, a opet žude za finim, slatkim desertom.

Ima nešto u jeseni što naše misli vraća na toplinu obiteljskog doma, a baš takav je i ovaj hrskavi kolač od jabuka. Ovaj recept će oduševiti svakoga jer je jednostavan za pripremu, a izlazi iz okvira uobičajenih kolača od jabuka. Za pripremu ovog kolača treba vam oko sat vremena, a sastojci su:

-5,6 jabuka (srednje veličine)
-1/2 šalice vode
-1 šalica glatkog brašna
-1 šalica smeđeg šećera
-1/2 žlice cimeta
-1/2 žlice muškatnog oraščića
-1/2 žlice ekstrakta vanilije
-1/2 maslaca

Zagrijte pećnicu i stavite maslac u posudu za pečenje. Ogulite i narežite jabuke na jednake komadiće, uglavnom ispadne oko 12 kriški po jabuci. Jabuke stavite ravnomjerno u posudu za pečenje i ulijte vodu u posudu. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke dok se ne sjedine, a zatim u tu smjesu dodajte pomiješani maslac i vaniliju dok se ne formiraju mrvice. Dobiveni preljev prospite preko jabuka i pecite 40-45 minuta na 180 stupnjeva. Ovu hrskavu slasticu poslužite sladoledom od vanilije. Dobar tek!

Foto: Timeless Taste
Objavljeno: 07.11.2018. u 11:13
Tagovi: kolači, recepti

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p